Vlahović junak Juventusa: Srbin ušao sa klupe i dao gol za pobjedu VIDEO

23.12.2023. | 15:50

Fudbaleri Juventusa slavili su na gostovanju ekipi Frozinonea u prvoj utakmici subotnjeg programa u sklopu 17. kola Serije A, a najveće zasluge za to ima Dušan Vlahović.

Stara dama je došla do 12. pobjede u ovoj sezoni Serije A rezultatom 2:1.

Juventus je poslije ove pobjede prišao Interu koji se nalazi na prvom mjestu na samo bod razlike, ali Inter tek treba da odigra utakmicu 17. kola.

Napravio je Masimiljano Alegri iznenađenje, jer je u startnoj postavi stavio mladog Turskog fudbalera Kenana Jildiza, dok je Dušan Vlahović ostao na klupi, ali se ubrzo ispostavilo da je to bio pravi potez.

Igrao se 12. minut meča kada je poslije jedne solo akcije prošao između dvojice defanzivaca Frozinonea i loptu poslao u bliži ugao gola Turatija i tako doveo Juventus do prednosti.

Sa tim rezultatom se otišlo na obavezan odmor, a poslije sedam minuta od trenutka kada se nastavila utakmica, razlog za veliku radost su imali gostujući navijači.

U toku je bio 52. minut kada je Stabile primio loptu na ivici šesnesterca i uputio jedan precizan udarac koji je završio u donjem lijevom uglu gola Juventusa.

 

Samo tri minuta kasnije je Alegri odlučio da umjesto Jildiza u igru uvede Dušana Vlahovića, što je bio još jedan dobar potez trenera Juventusa.

Vlahović je bio meč viner za crno-bijele, jer je u 82. minutu na centaršut Vestona Mekenija, loptu glavom poslao u desni ugao gola domaćih i tako donio pobjedu svom timu na ovom nezgodnom gostovanju.

Mogao je Vlahović do još jednog gola, ali je njegov pogodak u 90. minutu poništen zbog ofsajda

Oznake: Juventus, Vlahović