Vlahović “heroj” meča: Derbi Juventusa i Lacija ispunio očekivanja navijača domaćih

16.09.2023. | 18:38

Derbi Juventusa i Lacija ispunio je očekivanja navijača domaćih. “Stara dama” je slavila protiv rivala na svom terenu rezultatom 3:1 (2:0), a definitivno centralna figura meča bio je Dušan Vlahović.

Srpski fudbaler je sa dva gola bio najbolji pojedinac na terenu, igrao je odlično, iskoristio svoje šanse i na kraju najviše dao pobjedi svog tima.

Počelo je sjajno po Juventus, igrao se 10. minut kada je Lokateli ubacio loptu sa desne strane, na pravom mjestu bio je Vlahović koji u stilu svakog vrhunskog centarfora pogađa iz prve za 1:0.

Odbrana Lacija je nekoliko puta ove sezone djelovala prilično loše. Oni su dozvolili da lopta kruži u njihovom kaznenom prostoru u 26. minutu utakmice, na kraju Kijeza uspjeva da šutira lijevom nogom i da pogodi sam ugao.

Vratio se Lacio u igru u 65. minutu, u pravo vrijeme.

Poslije greške odbrane Juventusa, lopta dolazi do Luisa Alberta koji šutira i pogađa sam ugao za 2:1.

Ipak, samo dva minuta kasnije, na scenu stupa Dušan Vlahović.

Srpski reprezentativac dobija loptu iz dubine, Mekkenijev pas je bio veoma dobar, a Vlahović je fantastično primio loptu, namjestio se i šutirao u dalji ugao – neodbranjivo za 3:1.

Juventus poslije četiri odigrana kola ima 10 osvojenih bodova, sa druge strane Lacio ima samo tri osvojena boda i to je ona pobjeda protiv Napolija, aktuelnog šampiona, pišu Nezavisne.