Vlado Jagodić peti put na klupi FK Borac: “Cilj crveno-plavih i dalje je plasman u Evropu”

06.03.2020. | 10:51

Vlado Jagodić se peti put vratio na klupu Borca. Bivši napadač banjalučkog kluba i trener koji je donio titulu šampionaBosne i Hercegovine 2011. godine naslijedio je Branislava Krunića i sad ga očekuje težak posao. Da u narednih 12 kola obezbijedi plasman na evropsku scenu.

Jagodić je posljednji put vodio Borac u sezoni 2016/17 kada je u Prvoj Ligi Republike Srpske naslijedio Zorana Dragišića i vodio ekipu na osam mečeva i imao skor 5-2-1 da bi nakon toga preuzeo tuzlansku Slobodu.

-Uvijek se ugodno osjećam na Gradskom stadionu. Dovoljno sam pratio Borac, kao i ostale ekipe iz Premijer lige tako da znam šta me očekuje. Imamo 12 utakmica da ostvarimo klupske ciljeve. Dočekala me je kompleksna situacija jer je ekipa psihički pala nakon ova dva poraza. Moj prvi cilj je da ih prodrmam. Nemamo puno vremena za promjene, jer nas u nedjelju očekuje Velež, ali nastojim kroz razgovore da probudim ekipu. Imali smo već jedan sastanak i bićemo dva dana zajedno u Mostaru. Sigurno je da mnogi igrači nisu na svom maksimumu. Znam da ova ekipa ima kvalitet i iskustvo da ostvari ambicije. Iskreno volio bih da do ovog nije uopšte došlo jer bi to značilo da je Borac prvi i da je na putu koji svi želimo – istakao je Jagodić.

Borac je u posljednje dvije utakmice prikazao brojne slabosti. Nepovezana igra, slaba realizacija koja je problem tokom većeg dijela sezone.

-Problem je rješiv ako igrači budu dali maksimum. Ekipa je imala problem u posjedu lopte, realizacije i smatram da u taktičkom smislu može puno bolje. Niko pa sve da na klupu sad dođu Gvardiola i Murinjo ne može da garantuje sve pobjede, ali želim i pokušaću da na svakoj utakmici izvučem maksimum od igrača. Lijepo je imati 10 000 navijača i to treba da im je motiv da opet privuku ljude. Imamo još 12 utakmica i svaka naredna je najbitnija, a mi moramo da mislimo o sebi. Ova ekipa je jesenas pokazala da može i treba da se vrati u taj ritam- dodao je Jagodić.

Prvi ispit je Velež u nedjelju. Za ovaj meč novi –stari trener neće moći da računa na Vladana Danilovića zbog kartona i golmana Mladena Lučića zbog povrede. Od ponedjeljka će golman biti u timu.

-Poznajem dobro Velež, dok sam vodio Jedinstvo odigrali smo dvije kvalitetne utakmice protiv njih i ima tu dosta igrača. Oni imaju svoj specifičan način igre posebno na svom terenu. Svaka utakmica je teška ali mi moramo da budemo pravi, uz svo uvažavanje rivala, nikoga se nećemo plašiti i nastojaćemo da se mi pitamo- istakao je Jagodić.

Direktor kluba Dejan Lukendić ističe da je procjena uprave bila da je ekipi potrebna „šok terapija“.

-Branislavu Kruniću želimo sve najbolje u nastavku karijere, kao i novom treneru Vladi Jagodiću sa kojim smo se dogovorili u kratkom roku. Ugovor je do kraja ove sezone sa mogućnošću nastavka saradnje. Naša procjena je bila da je ekipi nakon ova dva poraza bila potrebna šok terapija kako bi se razmrdala za finiš sezone. Nisu samo porazi razlog raskida saradne već i činjenica da je ekipa daleko od mogućnosti. Ne možemo da promijenimo 10 igrača Trener je taj koji treba da motiviše igrače, da iz njih izvlači maksimum a čini se da to nije bio slučaj. Ima još dovoljno vremena da se stvari poprave i ubjeđeni smo da ćemo ostvariti naš cilj a to je plasman u Evropu – istakao je Lukendić.

Trenirao Dujakovića u tri mandata

Od sadašnjeg igračkog kadra zanimljivo je da je Jagodić u tri mandata trenirao Sinišu Dujakovića, dok su Vladan Danilović i Aleksandar Radulović takođe bili članovi ekipa. Novi trener je na klupi zamijenio Branislava Krunića i pomoćnika Darka Maletića koji su bili članovi šampionske ekipe Borca iz 2011. godine .

 

Izvor:(SrpskaInfo)