Vlado Jagodić: “Lakše bih podnio poraz da se nije desio taj treći gol”

28.07.2020. | 23:50

Fudbaleri Borca gostovali su na stadionu “Rajko Mitić” ekipi Crvene zvezde, aktuelnom šampionu Srbije, koja je trijumfovala rezultatom 3:0 i nastavila pobjedonosni niz u sklopu ljetnih priprema.

Beograđani su poentirali preko Srđana Spiridonovića, Veljka Nikolića i Andrije Radulovića, te nanijeli Banjalučanima prvi poraz od početka pripremnog perioda s obzirom da su Jagodićevi igrači do sada savladali Spartak, Inđiju, Trepču, Čukarički i Rudar Prijedor, te remizirali sa Javorom.

Opomena u pravi čas – bilo je prvo što je trener Borca Vlado Jagodić rekao u odjavi utakmice.

“Moram da kažem da nam je ovo dobra opomena u pravo vrijeme. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi, zahvaljujem se na gostoprimstvu i svemu onome što su nam pružili. Ono što u ovom trenutku mogu reći, bez neke detaljnije analize, jeste da nismo odigrali kako smo se dogovarali i zato kažem da je bolje što se sad desilo jer je strašno velika opomena, pogotovo ovaj treći gol. Ljut sam samo zbog toga. Lakše bih podnio poraz da se nije desio taj treći gol”, rekao je Jagodić.

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10157084621582471?__xts__[0]=68.ARAuS5d5YxDgHxYUN3R1z448cOMh3sTVQK3OIE_JxoxL8PcmVWTZebqm5pWJp1lUOmnrZtpEhdwh7-Sh0tpRvzaIB-Gn_mqj5E3fm-_daPTKYNlHPexIaFJvFAgmMj9l2E-KM3Oae6PgmM0gkNEQAax61cgafFqtndnX92TkGIGxLkovYXnovAfAxV3hz0HAShL-qaKzMjHm5qhOBpyIVGLyU1suJEdkNRv9hhVSgLo9hm8yMHiTn4WFrREd–6pRLI4p-5e-T9oKyf4dsLT6ESC8708vaXbuzVH4D3nuPInvSnwzIlDAAfMVYoeuLpO65LYoI0cgCh3rlinOUzu&__tn__=-R

Taktika je, tvrdi Jagodić, pala u vodu već poslije prvih deset minuta.

“Mi smo samo u otvaranju utakmice bili dosljedni onome što smo se dogovorili, a to je da visoko izađemo na Zvezdu, da ne dozvolimo da dođu u našu trećinu pa igraju kratki pas što rade veoma dobro. Mi smo nažalost poslije deset minuta popustili, primili smo gol gdje su nam se praktično ‘ušetali’. Tačno je da je to Zvezda, ali ja sam očekivao više i mislim da nam ova utakmica otvara oči, u mnogo detalja. Dobro je da je to danas, u utorak jer imamo srijedu, četvrtak i petak do početka prvenstva da te stvari ispravljamo.”

Ovaj poraz, ističe Borčev trener, nije realnost banjalučkog tima, ali je napomenuo da je “nedopustivo da pojedini igrači igraju ‘privatnu’ utakmicu”.

“Mi smo pokazali prije ove utakmice, u jakim mečevima, da imamo kvalitet, ali mislim da je danas nekoliko igrača igralo ‘privatnu’ utakmicu, a to ne mogu da dozvolim. Pohvalio bih da je ostalo 2:0 jer smo prvi i drugi gol primili identično, ali ne mogu iz razloga što smo mi danas jasno dali do znanja i javnosti, ali i sebi samima, da nam je ovo završni test za ono što nam slijedi u Evropi. Jasno sam poslije Čukaričkog rekao da je ta utakmica, ali i ona protiv Rudara, test za prvenstvo. Zvezda je jaka, to je tačno, ali mislim da mi imamo mnogo više kvaliteta i mogućnosti nego što smo odigrali večeras.”

Ekipa se sutra vraća u Banjaluku, gdje će trenirati do subote i prve prvenstvene utakmice, ali, prije svega, analizirati poraz doživljen na najvećem srpskom stadionu.

“Sutra ćemo odraditi trening oporavka, vratiti se u Banjaluku, sjesti i već tokom četvrtka prijepodne u detalje analizirati ovu utakmicu, sa željom da ovo pretvorimo u jedan loš dan. Govoriti da postoji loš dan protiv Zvezde u Beogradu je možda i suvišno, ali činjenica je da smo izgubili utakmicu 3:0, da je pošteno, ljudski i sportski čestitati Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Jedino što je u ovom trenutku dobro za nas je da vrlo brzo imamo šansu da se vratimo u onaj ritam koji smo imali do ove utakmice.”

Jagodić priznaje da je prilikom dogovora za odigravanje ove utakmice bio svjestan da ovaj scenario može da se dogodi.

“Meni je dobar rad na pripremama ulivao samopouzdanje, a i sad kažem da vjerujem ovoj grupi igrača. Sigurno imamo kvalitet, ali na nekim pozicijama nemamo dovoljnu konkurenciju. Kad dođe do iskakanja, mi ćemo imati određene probleme dok se ne popunimo ali ono što moramo vrlo brzo da riješimo je da shvatimo da prvenstvo dolazi za tri-četiri dana i da Borac nema prostora da u tim utakmicama djeluje na način kao što je to bilo protiv Rudar Prijedora i u većini utakmice protiv Crvene zvezde. Ponavljam, vjerujem u ove igrače, ali moraju da shvate da moraju da budu maksimalni u kolektivu, a onda to donosi rezultat. Samoisticanje ne donosi ništa pozitivno, već samo kontraefekat. Moramo da napravimo određeni reset i dobro se pripremimo za Mladost, koja će doći da, kao i Rudar protiv nas, odigra rasterećeno, baš kako je trebalo da mi večeras odigramo.”

Ovaj poraz, ipak, neće, prema Jagodićevim riječima, pokvariti sve ono dobro što je ekipa uradila od starta priprema.

“Odigrali smo dosta utakmica u ovim pripremama, odrađen je 41 trening i nećemo sad ovom utakmicom da poništimo sve dobre stvari. Nije realno da se tako ponašamo. Međutim, mislim da moramo da progutamo gorku pilulu, uzimajući u obzir protivnika, koji je dvije godine zaredom u Ligi šampiona. Ponavljam, pohvalio bih da je ostalo 2:0 jer sam na pauzi tražio maksimalnu ozbiljnost i želju da uvedemo utakmicu u neizvjesnost. Mi smo promašili dvije izgledne prilike u drugom poluvremenu, a onda dopustili da nas protivnik nokautira. To je nedopustivo”, zaključio je Jagodić.

 

Izvor:(Mondo.ba)