Vlado Jagodić: Jedva čekam nastavak sezone, vjerujem da možemo izboriti izlazak na evropsku scenu

27.04.2020. | 17:47

Dok gradske i državne vlasti ne donesu neke odluke o popuštanju mjera zašite od korona virusa sportisti su prinuđeni da samostalno rade, a treneri da im zadavanjem zadataka održavaju formu.

Iako ne radi sa ekipom šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić je svakodnedvno u kancelariji odakle „komanduje“ igračima i koliko je to u njegovoj moći planira naredne poteze.

– Svi fudbaleri su tu, rade po planu koji im pripremim za sedam dana. Neke od njih vidim kako trče i treniraju kada dolazim ili odlazim iz kancelarije na stadionu. Siguran sam da poštuju ono što im zadam, ali sigurno im je sve teže i teže. Na ovaj način oni samo državaju ono što su ranije postigli, ali ne mogu da napreduju. Naravno, svima nam je zajenički cilj da bude što manje oboljelih i umrlih od ovog virusa, ali jedva čekam da krenemo sa radom i da se sezona nastavi – istakao je Jagodić.

Mišljenja kod trenera su različita kada je u pitanju period za pripreme pred nastavak takmičenja, a kormilar Banjalučana smatra da je za povratak potrebno dvadesetak dana.

– Napravio sam dva plana za rad u zavisnosti od toga kada će nam biti dozvoljeno da počnemo sa treninzima. Prvi je vezan za 11. maj, drugi sedam dana kasnije, mali ne znam da li će ijedan moći da bude primijenjen ili ćemo morati da pravimo dodatne korekcije. Što se tiče perioda priprema mislim da bi najmanje tri sedmice morali da treniramo prije nego što se sezona nastavi – dodao je Jagodić.

Bez obzira na datum nastavka sezone Borac ima samo jedan cilj – izlazak na evropsku scenu.

– Ne razmišljam uopšte o tome da Borac neće ispuniti ambicije. Kada se sezona nastavi imaćemo 11 utakmica u kojima će sve da zavisi isključivo od nas, vjerujem da ćemo izvući maksimum iz ekipe. Nažalost, kada sam preuzeo Borac pred duel sa Veležom po prvi put u karijeri sam izgubio prvu utakmicu od dolaska na klupu nekog tima. I tada sam rekao da jedva čekam reprezentativnu pauzu, a onda je prvenstvo prekinuto. U međuvremenu sam dosta stvari analizirao, razgovarao sam pojedinačno sa igračima i vjerujem da možemo izboriti izlazak na međunarodnu scenu – završio je strateg crveno-plavih.