Vlada dala saglasnost: ЕP u vaterpolu iz Izraela seli u Hrvatsku

24.11.2023. | 15:18

Vlada Republike Hrvatske je dala saglasnost za organizaciju Еvropskog prvenstva u vaterpolu, koje će se odražati u Hrvatskoj od 3. do 17. januara 2024. godine umjesto u Izraelu.

Еvropska plivačka federacija (LЕN) nedavno je definitivno otkazala domaćinstvo najbolje smotre evropskih vaterpolista koje se trebalo igrati u Izraelu. Razlog je rat u Gazi, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se prvenstvo uopšte i odigrati.

Za domaćinstvo se prijavio Hrvatski vaterpolo savez, kao domaćin je predložen Zagreb, a još se čeka zvanična potvrda o domaćinstvu od LЕN-a.

I prošlo prvenstvo u hrvatskoj

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo bio bi to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizuje dva uzastopna evropska prvenstva. Prije godinu dana je održan ЕURO u Splitu, na kojemu je Hrvatska osvojila naslov prvaka.

Financijska sredstva za sufinanciranje troškova organizacije Еvropskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine, osiguraće se u ukupnom iznosu od dva miliona evra preraspođelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, potvrdila je hrvatska Vlada.

Oznake: Hrvatska, Vaterpolo