VK Borac: Slatka osveta Slovencima za ubjedljiv poraz

14.03.2022. | 10:57

Proteklog vikenda su naši vaterpolisti igrali dvomeč četvrtog i petog kola Regionalne lige sa ekipom VK “Gorica” (selekcija Slovenije U 19) u Banjaluci. U najavi utakmice trener domaće ekipe Davor Josipović je ulogu favorita prepustio gostima, budući da se radi o jednoj veoma talentovanoj generaciji koju predvode igrači Triglava (Kranj) koji ove sezone nastupaju u Triglav jadranskoj ligi.

U prvoj utakmici (4.kolo) koja je bila na rasporedu u petak 11.03.2022. godine, selekcija Slovenije / VK “Gorica” je pokazala zašto se od ovih momaka očekuje plasman na evropsko prvenstvo. U furioznom početku utakmica je praktički rješena u prvoj četvrtini koju su gosti dobili 5:0. Crveno plavi vaterpolisti su se više puta pokušavali vratiti u utakmicu ali bezuspješno. Krajnji rezultat prve utakmicu je glasio 16:7 u korist gostiju.

Druga utakmica 5. kola je bila na rasporedu u subotu 12.03.2022. godine od 16.00h. Loš utisak iz prve utakmice crveno plavi vaterpolisti nisu sebi dozvolili u drugom meču. Izjednačena utakmica, gdje se ni jedna ekipa nije odvojila kroz cijelu utkamicu je završila pobjdom vaterpolista Borca 12:11.

Borčevci su poveli 2:0, da bi potom selekcija uspjela postići tri gola za redom i povesti 3:2. Do kraja utakmice igralo se čvrsto sa dosta isključenja na obe strane. Iako su do samog kraja utakmice gosti uspjeli odžavati prednost, borčevi vaterpolisti dvije minute prije kraja utakmice uspjevaju izjednačiti rezultat. U drami koja je uslijedila, domaćini uspjevaju postići pogodak za vođstvo 12:11, dok gosti zadnji napad ne iskorištavaju te krajni rezultat ostaje nepromjenjen.

Oznake: Regionalna liga