“Vjerujem u prolaz u naredno kolo”: Stanković optimističan pred revanš sa Kairatom

27.07.2021. | 16:19

Crvena zvezda sutra od 20 časova i 30 minuta dočekuje Kairat u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prvom duelu Beograđani su poraženi sa 1:2 i moraju da jure pobjedu od dva gola za prolazak.

“Ako budemo na nivou koji se očekuje, neće biti problema. Izvukli smo dosta stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale i koje nećemo ponoviti sutra. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije za Ligu Evrope smo priželjkivali revanš. Tada je bio jedan meč, bez popravnog. Ove godine imamo šansu da na našem stadionu ispravimo sitnice koje smo napravili u Kazahstanu”, počeo je Stanković.

Navikao se šef stručnog štaba Dejan Stanković na to da ekipe protiv Crvene zvezde igraju defanzivno.

“Uglavnom igramo protiv „bunkera“, nekad to bude lakše, nekad teže. Otvaranje utakmice i gol u ranoj fazi meča, u prvih 15 minuta meča je rješenje ili recimo prekid. Radimo mnogo na tome, jer nam je prekid prošle oružje bilo jedno od jačih oružja i tada smo na takvim utakmicama gdje su naši igrači dobro čuvani i duplirani, to koristili. Svaki protivnik ima želju da se pokaže protiv Zvezde. Blok, individualni kvalitet, visok presing i brza reakcija”, tako se rješava „bunker“, a mi takve mečeve igramo u 85 posto utakmica u sezoni, računajući i  Evropu. Dobro je iskautiran Kairat.

“Dosta toga zavisi od nas, da li će se povući ili hrabro kao u Kazahstanu. Oni imaju dobru reakciju na izgubljenu loptu i to treba da okrenemo u našu korist, u suštini da ih udaljimo od gola. Prekid je njihovo važno oružje, pa čak i aut. Možda zvuči glupo, ali oni iz auta, pogotovo sa desne strane ubacuju loptu u peterac i ponašaju se kao da je korner, doslovno im pet, šest igrača bude u završnici. Mnogo stvari zavisi od nas, znamo im vrline i mane i opet kažem, radićemo na tome da se oni brane. Svaki prolazak je skidanje “ranca” sa leđa. Međutim, svaki igrač zna šta je Zvezda, ne gledaju pojedinačno i nisu egoisti, zbog toga osjećaju još veći pritisak. Sutra idemo da prođemo”, poručio je trener Zvezde.

Žali Stanković što stadion neće biti pun, ali raduje se dječijoj energiji sa tribine, prenosi Srpskainfo.