“Vječiti rivali” zainteresovani: Zvezda i Partizan žele usluge Pokuševskog

26.02.2024. | 19:31

Kada je prije tri dana Aleksej Pokuševski dobio otkaz u Oklahomi, bilo je pitanje koji će košarkaški insajder prvi nagovijestiti da bi mogao da se vrati u Srbiju.

Na to se prvi odlučio italijanski novinar Mateo Andreani, koji je na društvenoj mreži Iks istakao da su “vječiti” rivali zainteresovani da dovedu Pokua.

Kako dodaje Andreani, njegov prioritet je ipak ostanak u NBA, pa tek onda razmišljanje o povratku u Еvropu, posljedično tome i Srbiju.

Čak i da se to desi u ovom trenutku, Pokuševski bi Zvezdi i Partizanu mogao da pomogne samo u ABA ligi i domaćem šampionatu, ali ne i Еvroligi gd‌je je istekao rok za registraciju novih košarkaša.

Navodno interesovanje crveno-bijelih je pomalo i iznenađenje, s obzirom na to da je poznato da je Pokuševski navijač Partizana. Prije dvije godine je bio i gost kluba na meču Еvrokupa protiv Burse.

Za Oklahomu je za tri i po godine odigrao tačno 150 utakmica, najviše u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Bio je nekoliko puta poslat u razvojnu ligu, ali mu ni to nije pomoglo da se izbori za više minuta.