Vinko Marinović: Austrija je bila bolja, iskoristila je svoje šanse i zasluženo prošla dalje

03.08.2023. | 23:22

Borac se nadao da u revanš meču drugog kola kvalifikacija može slaviti protiv Austrije i eliminisati tim iz Beča, ali je austrijski tim i u Banjaluci stigao do slavlja i plasirao se u narednu fazu takmičenja.

Borac je dobro počeo revanš meč protiv Austrije, poveo, ali se tim iz Beča ekspresno vratio i za 12 minuta preokrenuo rezultat u Banjaluci.

“Ljubičasti” su do kraja sačuvali vođstvo, slavili 2:1 na rasprodatom Gradskom stadionu, te izborili plasman u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Po završetku meča, u izjavi za TV Arena Sport, trener Borca Vinko Marinović istakao je da je protivnik bio bolji i zasluženo prošao dalje.

“Zahvalio bih se navijačima na zaista sjajnoj podršci. Nismo uspjeli, iako smo došli do vođstva. Odmah poslije toga primili smo gol, imali svoje šanse koje nismo iskoristili i Austrija nas je opet kaznila. Možda smo se mogli opet vratiti u igru, ali nažalost nismo. Moram čestitati igračima na pristupu, zalaganju i želji. Austrija je prošla dalje jer je bila bolja u ove dvije utakmice iskoristivši svoje šanse”, iskreno je Marinović prokomentarisao 180 minuta protiv Austrije.

Imao je iskusni stručnjak ovog ljeta mnogo poslao kako bi uklopio brojne novajlije u tim jer je banjalučki klub doveo brojna pojačanja tokom ljetnog prelaznog roka. Ipak, to nije bilo dovoljno da se preskoči prva prepreka u Evropi.

“Kada igrate u Evropi, morate iskoristiti svoje šanse. Ne možete napraviti toliki broj prilika a da ne dajete golove. Nismo iskoristili svoje šanse, mnogo je novih igrača, mislim da je njih sedam debitovalo pred domaćom publikom”, naglasio je Marinović, prenosi “Mondo” portal.

Borac se sada okreće domaćim obavezama.

“Imaćemo sada priliku da se malo odmorimo, a onda se okrećemo prvenstvu u kojem imamo svoje ciljeve”, poručio je evidentno razočarani trener “crveno-plavih”.

Pogledajte golove sa Gradskog stadiona…

1:0 KORTES

1:1 GRUBER

1:2 POLSTER