Vilijan napušta Brazil: Nisam došao ovdje da mi prijete smrću

Brazilac Vilijan se nedavno vratio u domovinu sa namjerom da u njoj okonča igračku karijeru, ali jse zbog učestalih prijetnji ipak predomislio.

Nekadašnji ofanzivac Čelsija i Arsenala se prošlog ljeta iz redova “tobdžija” kao slobodan igrač vratio u Brazil gdje je potpisao za Korintijans, koji je trebao da mu bude i posljednji klub u karijeri. Ipak, stvari su ubrzo krenule naopako.

Slavni klub iz Sao Paola trenutno se nalazi na drugom mjestu brazilskog šampionata sa šest bodova manje od lidera Palmeirasa, a navijači crno-bijelih su nezadovoljni time uzeli na zub igrače.

Jedna od glavnih meta bio je upravo Vilijan, kao igrač koji nosi najveću odgovornost, a krilni napadač nije mogao da podnese pritisak i učestale prijetnje smrću koje dobijaju on i njegova porodica.

“Nisam došao u Brazil da bi mi prijetili smrću. Svaki put kad Korintijans izgubi, ja sam na udaru. Prijetnje i uvrede trpe i moja žena i djeca, vremenom su počeli i napadi na mog brata i sestru”,   rekao je Villian za “Globo Esport”e u pokušaju da navijačima objasni odluku da napisti klub.

Vilijan trenutno ima 34 godine a tokom karijere je nastupao za Čelsi, Arsenal, Šahtjor, Anži i Korintijans u kome je i započeo karijeru. Dres reprezentacije Brazila oblačio je 70 puta. Pretpostavlja se da bi Brazilac mogao da se vrati u Evropu.

Ostavite komentar: