Vildozu, Petruševa i Lesora očekuju povišice: Evo kolike su plate košarkašima Zvezde i Partizana

22.03.2023. | 14:57

Bliži se kraj ligaškog dijela Evrolige, a dok se čeka početak plej-ofa portal Basket News bavio se igračima koji su ove godine zablistali.

Zbog takvih partija, portal iz Litvanije ističe da bi svi trebalo da dobiju povećanje plate od naredne sezone.

Kako se navodi, lista igrača napravljena je poslije razgovora sa evroligaškim klubovima i menadžerima, a u tekstu su navedene mjesečne plate, uz napomenu da može da postoji 10 do 15 odsto mogućnosti za varijaciju, kao i da se radi se o neto iznosima nakon odbijanja poreza.

Na listi Basket News-a našli su se centar Partizana Matsijas Lesor i dvojica igrača Crvene zvezde Luka Vildosa i Filip Petrušev.

Lesor, koji je ove sezone izrastao u najvažnijeg igrača Partizana, ima mjeseču platu od 50.000 evra, navodi ovaj portal.

Svojim partijama francuski igrač na pozciji pet zavrijedio je pažnju mnogih klubova, a posebno jer mu ugovor sa crno-bijelima ističe na leto.

Basket News navodi da bi produžetkom saradnje sa crno-bijelima mogao da dobije i povećanje zarade, a procjenjuje se da bi ona mogla da ode na cifru između 100.000 i 130.000 evra mjesečno.

Argentinca već “sele” u Panatinaikos

Što se tiče Vildose, piše se da je njegova mjesečna plata u Zvezdi iznosi 80.000 evropskih novčanica, kao i da se njegovim dolaskom na Mali Kalemegdan, sezona za crveno-beli tim okrenula i da su ušli u pobjednički niz u svim takmičenjima.

Prethodno se se pominjalo da je za Zvezdinog Argentinca zainteresovan grčki Panatinaikos, koji za sljedeću sezone planira potpuni remont tima.

Vildosa je demantovao te navode, ali ako se ipak čelnici atinskih “zelenih” i drugih klubova odluče na angažman bivšeg košarakša Baskonije i Milvokija, Basket News ističe da će morati daju mnogo unosnije ponude da bi obukao dres neke druge boje.

Procjenjuje se bi Vildosa sljedeće sezone mogao da zarađuje između 120.000 i 150.000 evra.

Filip Petrušev doživeo je procvat od dolaska u Zvezdu i saradnje sa Duškom Ivanovićem i profilisao se u jednog najbitnijih igrača crveno-bijelih, a ističe se da je njegova plata sada iznosi 25.000 evra.

Mladi košarkaš koji se nije snašao u ekipi truskog Efesa, koju vodi Ergin Ataman, zbog dobrih partija u dresu Zvezde mogao njegova plata sljedeće sezone mogla bi da se poveća na iznos između 50.000 i 70.000 evra.

Na spisku igrača koje u novoj sezoni može da očekuje povišica su još Janulis Larencakis, Bonzi Kolson, Darijus Tompson, Kris Džons i Džon Metjuz.

Oznake: Košarka, Lesor, Plata