VIDEO – Poraz rukometaša Srbije od Brazila

14.01.2019. | 21:38

Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila u meču trećeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj.

Selekcija Srbije nije uspjela da u finišu susreta stigne prednost protivnika i zabilježi bod u duelu sa Brazilom.

Veliki broj tehničkih grešaka doprineo je da selekcija Srbije konstantno juri zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio šest golova. Uspjeli su reprezentativci Srbije da u finišu stignu na gol zaostatka, ali nisu imali sreće i snage da zabilježe preokret.

Poslije ravnopravnog starta, Brazilci su preuzeli inicijativu i stigli do prednosti od 5:3. Potom se raspala igra srpske selekcije u napadu. Selektor Peruničić je rizikovao igrom bez golmana, ali nije uspeo da poveže redove naše selekcije. Ređale su se greške u napadu što je protivnik iskoristio i konstantno uvećavao prednost, koja je poslije 20 minuta igre iznosila 10:5.

Nastavili su Brazilci sa odličnom igrom i u jednom trenutku imali prednost od šest golova razlike, 14:8. Tada je selekcija Srbije uspjela da veže nekoliko uspešnih napada i do poluvremena ublaži prednost protivnika na 14:11.

Na startu drugog poluvremena Srbija je uspela da smanji na dva gola zaostatka. Potom su usljedila dva vezana isključenja za našu selekciju, ipak rukometaši Srbije su uspeli da se odbrane i ne dozvole protivniku da stekne ubjedljiviju prednost. Milosavljev je bio odličan na golu naše selekcije u tim momentima.

Međutim, ponovo dolazi do pada u igri naše reprezentacije i protivnik opet ima četiri gola prednosti – 19:15. Brazilci uspevaju da očuvaju prednost i osam minuta pre kraja vode sa 22:18.

Srbija uspijeva da poveže redove i na pet minuta pre kraja meča prilazi na samo gol zaostatka – 22:21. Potom su rukometaši Srbije propustili nekoliko prilika za izjednačenje. Sa druge strane, osujećeni su napadi Brazila. Ipak, Brazilci koriste grešku naše selekcije u napadu i pogađaju prazan gol – 23:21.

Na pola minuta do kraja naši prilaze na 23:22. Protivnik je potom realizovao napad i postavio konačan rezultat – 24:22.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Marsenić i Radivojević sa po pet golova, dok je Ilić postigao četiri. Kod Brazilaca, Toledo je postigao pet golova, a po četiri puta u listu strelaca upisali su se Borgez, Čufa i Langaro.

 

Izvor.(RTS)