VIDEO – Botasu pol pozicija u Azerbejdžanu, Lekler i Kubica se zakucali u zid

27.04.2019. | 19:20

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana, ispred Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela.

Šarl Lekler je delovao kao favorit za uzimanje pol pozicije, bio je izuzetno brz i videlo se da i njemu i Ferariju itekako odgovara staza u Bakuu, ali se onda desila jedna neverovatna greška u drugom dijelu kvalifikacija, kada je Lekler izgubio kontrolu i udario u zid, pritom je ulje iscurilo i kvalifikacioni trening je bio zaustavljen dobrih 20 minuta.

Ista stvar se u prvom kvalifikacionom ciklusu dogodila i poljskom vozaču i povratniku u Formulu 1, Robertu Kubici koji je na istom mjestu napravio istu grešku i prošao identično kao i kolega iz Ferarija.

“Glup sam, nema izgovora. Bio sam beskoristan, sutra ću se potruditi da budem mnogo bolji”, rekao je Lekler na timskom radiju.

Leklerov timski kolega Sebastijan Fetel završio je treći u kvalifikacijama, odmah iza Botasa i Hamiltona, dok je na poziciji četiri bio Maks Ferstapen, peti je bio Serhio Perez, šesti Danil Kvijat, sedmi Lando Noris, osmi Antonio Đovinaci (koji počinje trku sa 18. pozicije), deveti je bio Kimi Raikonen, deseti Šarl Lekler, a jedanaesti Karlos Sajnc.

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana na programu je u nedelju od 14 časova.

Izvor.(B92)

 

Oznake: Formula 1