Vico Zeljković najavio infrastrukturne projekte: 600.000 evra za novi teren

03.03.2020. | 17:19

Rekonstrukcija reflektora i promjena travnjaka na glavnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci samo su neki od projekata koje očekuju FK Borac po završetku sezone. Vrijednost ova dva projekta bi trebalo da bude oko 850.000 evra.

Vico Zeljković, predsjednik Banjalučana, kazao je da čelnici kluba ne miruju i već neko vrijeme se spremaju za kapitalne infrastrukturne projekte koji očekuju klub odmah po završetku tekuće sezone. On je istakao da će klub uložiti 600.000 evra kako bi zamijenio travnatu površinu na Gradskom stadionu, i ne samo to.

“Teren će imati grijače i hibridnu travu, a takve u okolini imaju Crvena zvezda, Partizan, Dinamo, Rijeka…”, rekao je Zeljković i zatim nastavio:

“Teren na Gradskom stadionu nije promijenjen 50 godina. Vrijednost ove investicije je 600.000 evra. Moramo to da uradimo jer smatramo da se bez toga ne može napredovati. Kvalitetan teren je potreban kako bi se jednog dana na njemu mogle igrati važne evropske utakmice.”

On je istakao da je Željezničar ovakav projekat nedavno uradio za 1,8 miliona KM te da su Banjalučani dobili mogućnost da finansijski prođu dosta povoljnije.

“Dobili smo određene ustupke od firmi koje se bave ovim poslom i koje će izvoditi radove, ali opet i ova cifra je da vam se zavrti u glavi”, kazao je prvi čovjek Borca.

Ovo neće biti jedini projekat koji očekuje ovaj klub u narednim mjesecima. Zeljković je najavio i rekonstrukciju reflektora, ali i kompletnih instalacija.

“Ovaj projekat je već dogovoren i radovi su planirani za maj i jun. Odluka nije došla preko noći i zbog toga što se jedan reflektor zapalio na meču protiv Sarajeva. Znali smo u kakvom su stanju i prije mjesec dana smo potpisali ugovor. Samo zamjena sijalica koštaće oko 500.000 KM, a mijenjaćemo i kompletne instalacije pa još ne možemo da znamo tačnu cijenu. U ovom poslu ćemo imati pomoć grada”, kazao je Zeljković.

Tu nije kraj planovima za budućnost… Zeljković je istakao da se radi na tome da se uskoro dobiju sve potrebne dozvole za građenje beton hale pored pomoćnog terena. On je istakao da je i ovo vrlo važan projekat za klub jer će olakšati treniranje u zimskim uslovima, a osim toga u sklopu hale će biti veliki broj poslovnih prostora od čijeg rentanja bi klub trebalo da ima dobar izvor zarade.

Zeljković je istakao da bi uskoro trebalo da bude odblokiran račun kluba, te da je Borac očistio dugove iz prošlosti prema bivšim igračima, trenerima, dobavljačima kao i da ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema za dobijanje licence kako za BHT Premijer ligu naredne sezone, tako i za međunarodna takmičenja.

Podrška treneru i igračima

Vico Zeljković, predsjednik Borca, istakao je da trener ekipe Branislav Krunić i fudbaleri imaju apsolutnu podršku čelnika kluba te da nema razloga za nervozu nakon remija sa Širokim Brijegom i poraza od Sarajeva na startu proljećnog dijela BHT Premijer lige BiH. On je istakao da su igrači i treneri pokazali znanje i kvalitet u prethodnom periodu, te da nema nikakvog razloga da se sumnja u njih. Osim toga je dodao da je idealna prilika za povratak na pobjednički niz sutrašnji meč (18 časova) protiv Željezničara u četvrtfinalu Kupa BiH.

Ne opravdavamo reakciju navijača

Predsjednik Borca Vico Zeljković kazao je da čelnici kluba ne opravdavaju skandiranje navijača “crveno-plavih” tokom meča sa Sarajevom u BHT Premijer ligi BiH, ali je ujedno želio i da objasni otkud takva reakcija navijača:

“Prvo moram da kažem da je navijanje do 83. minuta bilo više nego korektno. Prilikom izlaska sa stadiona navijači Sarajeva su ispalili nekoliko raketa prema istočnoj tribini, gdje su većinom bili žena i djeca. Na sreću, ništa se nije desilo, ali je to izazvalo reakciju naših navijača koju ne opravdavamo”, rekao je Zeljković.

 

Izvor:(Nezavisne novine)