Vico Zeljković kod predsjednika UEFA-e: O novim idejama i projektima fudbala u BiH

18.10.2021. | 17:20

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković posjetio je u Nionu prvog čovjeka UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Zeljković je, zajedno s ostatkom delegacije FS BiH, gostovao u Nionu kod Čeferina, a tema sastanka je bilo ulaganje u razvoj nogometne infrastrukture u našoj zemlji. Prvenstveno, tema je bila rekonstrukcija 12 terena u Premijer ligi BiH.

UEFA je dala punu podršku u realizaciji ovog projekta, a predsjednik FS BiH je najavio da će nakon toga uslijediti još nekoliko važnih poduhvata u koja će krovna kuća evropskog fudbala uložiti novac.

“Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i UEFA-inom direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku otvoreno razgovarati i prenijeti neka naša zapažanja kao i predstaviti nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske federacije za naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA-e Čeferina puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i jedan sastanak kod nas”, rekao je Zeljković.

Iz Fudbalskog saveza BiH potvrdili su da će Aleksander Čeferin sa svojim saradnicima posjetiti BiH ubrzo i tu će biti predstavljeni novi projekti važni za bh. fudbal.