Vico Zeljković kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza BiH!

29.05.2020. | 19:36

FK Borac na redovnoj skupštini potvrdio da Vico Zeljković ostaje na čelu kluba do septembra kada će se povući, a onda će biti kandidat za mjesto prvog čovjeka bh. fudbala.

Aktuelni predsjednik Borca ostaće prvi čovjek banjalučkog kluba do septembra kada će se povući sa mjesta predsjednika crveno-plavih, potvrđeno je na Skupštini kluba sa Gradskog stadiona.

Zeljković je poslije sjednice skupštine istakao da su crveno-plavi prvi put u istoriji kluba licencirani za evropska takmičenja i Premijer ligu Bosne i Hercegovine u prvostepenom postupku.

“Borac je prvi put u istoriji dobio licencu za PL BiH i licencu za evropska takmičenja u prvostepenom postupku. Usvojen je finansijski izvještaj, ova uprava vratila je višemilionske dugove. Vratili smo 5.8 miliona KM i klub sada trenutno ima obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima sa kojima imamo postignute dogovore i reprograme. Vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7.6 miliona KM, a bio je više od 13 miliona KM”, rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, ostaće prvi čovjek kluba iz Banjaluke do septembra s obzirom da u decembru slijede izbori u Fudbalskom savezu BiH, na kojima će biti kandidat za funkciju predsjednika.

“Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba s obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje cu ići na obnovu mandata. Slijede izbori u FS BiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FSRS i siguran sam da ću ja biti predložen. U dogovoru sa upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku. A u septembru ću na Skupštini predati mandat predsjednika Borca”.

Podsjetimo, Zeljković je funkciju predsjednika Borca preuzeo u junu 2018. godine kada je naslijedio dotadašnjeg prvog čovjeka kluba Branka Kovačevića, dok je mjesto prvog čovjeka FS RS preuzeo u januaru ove godine od smijenjenog predsjednika Mile Kovačevića poslije mnogo peripetija i pravnih nadmudrivanja.

 

Izvor:(Mondo.ba / Goran Arbutina)

 



Oznake: Vico Zeljković