Veznjak Banjalučana ističe: Borac na Tušnju ima lošu tradiciju, želimo pobjedu

10.09.2021. | 18:10

Očekuje nas utakmica koja bi nas mogla “pogurati” ili ostaviti u gornjem dijelu tabele, kaže Mladen Žižović, trener Tuzlaka.

Potvrdu izlaska iz rezultatske krize fudbaleri Borca žele napraviti u subotu na gostovanju kod tuzlanske Slobode.

Borac je trenutno osmi na tebeli M:tel Premijer lige BiH sa ukupno osvojenih šest bodova u sedam odigranih utakmica sa tek jednom upisanom pobjedom u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Radnika iz Bijeljine.

“Sloboda je izuzetno dobra ekipa. Dosta su kompaktni, posebno dobro igraju na svom terenu, a to najbolje pokazuje i njihov trenutni plasman na tabeli. Mi kao Borac imamo svoje ciljeve, fokusirani smo na sebe i u svakom susretu cilj nam je pobeda. S obzirom na to da idemo u goste drugoplasiranoj ekipi možda možemo biti zadovoljni i remijem, ali smo svjesni da tri nova boda donose jednu sasvim novu energiju za nastavak sezone”, istakao je veznjak Banjalučana Dejan Meleg.

Domaćini u ovoj utakmici imaju velika očekivanja. Šef stručnog štaba Mladen Žižović uoči ogleda sa ekipom u kojoj se proslavio tokom igračke karijere poručuje da se njegovi puleni sa reprezentativne pauze vraćaju još energičniji i uigraniji sa željom da nastave sa dobrim partijama.

“Očekuje nas utakmica koja bi nas mogla ‘pogurati’ ili ostaviti u gornjem dijelu tabele. Dolazi nam aktuelni šampion, a naše ambicije su nova tri boda. Borac u svojim redovima ima nekoliko dobrih individualaca, ali mi ćemo zasigurno doći do dobrog rezultata”, rekao je šef stručnog štaba Mladen Žižović.

O atmosferi u timu govorio je prvotimac ekipe sa “Tušnja” Fedor Predragović, koji je istakao da energije, samopouzdanja i borbe na terenu neće nedostajati u ovom susretu.

“Uigrani smo i spremni za ovu utakmicu. Dobro smo trenirali i mislim da uz pravi pristup možemo doći do pobjede”, kazao je Predragović, koji je dio svoje karijere gradio upravo u dresu Banjalučana.

Jure Ivanković, trener Širokog Brijega, pred nedjeljni derbi na “Peraci” sa Željezničarom istakao je kako je njegova ekipa u pauzi najviše radila na obnovi energetskih rezervi.

“Do sada nismo imali previše vremena za obnavljajuće treninge, a imamo i novih igrača koji su kasno došli. U stanci smo sve igrače uspjeli podignuti na višu razinu”, kazao je Ivanković i dodao:

“Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremni smo! Na ‘Pecari’ smo favoriti i tako ćemo se postaviti na terenu. Želimo pobjedom čestitati 25. rođendan ‘škriparima’, našim najvjernijim navijačima.”

Hercegovački derbi odigraće u Trebinju Zrinjski i Leotar. “Plemići” susret dočekuju nakon dva vezana remija, od kojih je zadnji bio protiv Posušja.

“Imamo iskustvo iz Posušja, gdje se pokazalo da u nogometu nema nekih pravila i zato moramo biti oprezni. Pred nama je naporan period i protiv Leotara moramo ići na tri boda. Pita se i domaćin, ali ako smo mi fokusirani na sebe i na ono što želimo, možemo postići pobjedu”, rekao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

Oznake: Borac, Fudbal, Gostovanje