Veselo izdanje Pešića poslije pobjede: “Spavamo i sanjamo, da ne mijenjamo krevete, jer ovo je tek početak”

30.08.2023. | 13:32

Selektor Svetislav Pešić odgovorio je umjesto Bogdana Bogdanovića na pitanje novinara i izazvao smijeh u sali za konferencije.

Srbija je maksimalnim rezultatom prošla u narednu fazu takmičenja, a u posljednjem duelu pao je Južni Sudan 115:83. Bio je to razlog za sjajnu atmosferu nakon meča, a prednjačio je iskusni stručnjak. Pešić je na konferenciji rekao da je komunikacija prije i poslije treninga najvažnija, a novinari su pitali, šta je to toliko bitno?
– Spavaju i sanjaju – ispalio je Pešić i nastavio:
– Ne mogu da ih probudim. Igrači imaju dobre krevete, raspitao sam se, pitao da li da ih mijenjamo, rekli su ne, spavamo u komadu. Najbolja regeneracija je što spavaju u komadu – odgovorio je selektor umjesto kapitena.
Bogdanović je govorio o utakmici protiv Južnog Sudana, prenosi B92.
– Rezultat ne govori to, bila je teška utakmica za nas, najteža u grupi. Srećan sam i ponosan zbog pobjede. Turnir za nas tek počinje – rekao je Bogdanović.
On je utakmicu završio sa devet asistencija.
– Igrali smo na taj način i oni su me tako branili, to je to. Sudan je pokazao koliko voli svoju zemlju, srećni su što su prvi put na SP, nisu došli ovdje kao turisti, već da se bore i to će sigurno podići nivo košarke u njihovoj zemlji – pohvalio je rivala.
O previše lakim pobjedama i onome što Srbiju čeka u drugoj grupi rekao je:
– Mi igramo zbog rezultata, ne gađamo koga ćemo kako da dobijemo. Neke utakmice su teže i zahtjevinije, sad je ovako, i spremni da igramo i tjesnije završnice.
“Orlove” u petak očekuje utakmica protiv Italije.
– Očekujem tešku utakmicu, dobru za publiku. Znamo jedni druge vrlo dobro – naglasio je kapiten Orlova.