Vembanjama prva zvijezda: Član Igokee prijavio se za NBA draft

26.04.2023. | 17:59

Mladi srpski košarkaš i član Igokee Mihailo Bošković nalazi se na spisku igrača koji su podnijeli rane prijave za ovogodišnji NBA draft.

Bošković igra na poziciji krilnog centra, rođen je 30. juna u Užicu, a prije dsetak dana potpisao je saradnju sa timom iz Aleksandrovca u kojeg je stigao iz beogradskog Dinamika.

Svoje prvo košarkaško iskustvo sticao u užičkom klubu Plej-of, iz kog je prešao u Slobodu. Poslije dvije sezone u Slobodi pridružio se Dinamiku gdje je proveo dvije sezone.

Član je reprezentacije Srbije do 20 godina, a prošle godine na Evropskom prvenstvu B divizije proglašen je za najkorisnijeg igrača takmičenja u Tbilisiju. On je EP završio sa prosjekom od 12,3 poena, 6,6 skokova i 2,1 asistencije i jedne rampe na sedam utakmica.

Pored njega, iz Srbije su se prijavila još dvojica igrača, megin Nikola Đurišić koji je proglašen za najperspektivnijeg igrača prošle sezone ABA lige te Partizanov Tristan Vukčević.

Klubovi NBA lige odabraće 60 igrača, a sam draft će tradicionalno biti održan po završetku sezone 22. juna u Njujorku.
Košarkaši iz Hrvatske Saša Ciani, Ivan Perasović, Tomislav i Zvonimir Ivišić takođe će učestvovati na ovogodišnjem draftu.

Najveći favorit za prvog pika biće 19-godišnji Francuz Viktor Vembanjama, član Bulonj Metropolitana.

Oznake: NBA draft