Veliko priznanje za Jokića: Većina američkih novinara smatra da Srbin treba biti MVP

15.04.2021. | 21:51

Ako se pitaju američki novinari, ne postoji nikakva neizvjesnost oko toga ko je MVP sezone u NBA ligi. Nikola Jokić drži časove košarke od prvog podbacivanja lopte u sezoni do današnjeg dana. Pa ako se sudije prave da ga ne vide na terenu kada treba dosuditi faul nad njim, izvještači medija u SAD nisu slijepi.

Čuveni ESPN je napravio veliku anketu na temu ko je MVP dosadašnjeg dijela NBA sezone. Do zvanične dodjele tog priznanja ostala su još dva mjeseca, ali dileme nikakve nema. Od 101 novinara koji je glasao u anketi, njih 90 je dalo glas Nikoli Jokiću! Surova dominacija kakva odavno nije viđena!
Svaki novinar je glasao na petoricu, svako mjesto na listi je dobijalo određeni broj bodova, kao, recimo, na evrovizijskom glasanju. Nikola Jokić je na listi kod svakog novinara. Njih 90 ga je stavilo na prvo, osmorica na drugo, dvojica na treće i jedan na četvrto. Sve kad se sabere, centar Denvera je dobio ukupno 969 bodova.
Drugoplasirani Džoel Embid je dobio 401 bod! Razlika je više nego duplo! Bila bi nemjerljiva sramota da, poslije svega, MVP trofej zaista ne završi u Jokićevim rukama, piše Mozzartsport.

 

Od preostalih 11 glasova za prvo mjesto Embid je dobio pet, Demijan Lilard dva, isto koliko i Kris Pol, dok su po jedan dobili Kavi Lenard i Džejms Harden.
U prethodne dvije sezone MVP nagradu odnio je Janis Adetokumbo, koji u ovom glasanju nijednom nije stavljen na prvo mjesto.
Nikola Jokić igra fantastičnu sezonu, njegov prosječni učinak je 26 pooena, 10,9 skokova i 8,8 asistencija po meču. Prethodne večeri je ostvario 15. tripl-dabl u sezoni, a 56. u NBA karijeri, po čemu je na devetom mjestu u istoriji najjače košarkaške lige na svijetu.