Veliko pojačanje za Zvezdu: Dragović sutra na Marakani, potpisuje ugovor na tri godine

24.05.2021. | 14:15

Sve je počelo još prošlog ljeta, kada je ostvaren prvi kontakt između Zvezdana Terzića i Dejana Stankovića sa jedne, odnosno Aleksandra Dragovića sa druge strane. Intenzivirano je tokom time i ovog proljeća, pošto je Zvezdan Terzić bio u Dubaiju i sastančio sa predstavnicima sada već bivšeg štopera Leverkuzena. Potom je Srbin iz Beča došao u Beograd krajem aprila i praktično postigao dogovor sa četvorostrukim uzastopnim šampionom Srbije… Dugačka transfer saga konačno bi trebalo da dobije epilog. I to na veliko zadovoljstvo navijača, stručnog štaba i rukovodstva Crvene zvezde.

Prema saznanjima MOZZART Sporta standardni reprezentativac Austrije trebalo bi već u toku sutrašnjeg dana da doputuje u Beograd, posjeti Marakanu, odradi obavezne ljekarske preglede i potom odgleda finalnu utakmicu Kupa. Ako sve bude teklo po planovima, Aleksandar Dragović bi do kraja sedmice mogao i zvanično da bude promovisan kao prvo pojačanje Crvene zvezde u ljetnjem prelaznom roku.

Srpski šamnpion je već spremio trogodišnji ugovor za Dragovića, vrijedan 1.800.000 evra, uz potencijalne bonuse za individualne i timske uspjehe.

Ovakav epilog, kada je u pitanju dolazak Aleksandra Dragovića, između redova je najavio i trener Crvene zvezde Dejan Stanković krajem prošle sedmice. Gostujući na televiziji K1, on je istakao kako su crveno-bijeli već dogovorili kapitalno pojačanje.

Crvena zvezda je znala još u oktobru da Aleksandar Dragović ulazi u posljednju godinu ugovora sa Leverkuzenom i da može da iskoristi njegovu jaku emociju prema beogradskom velikanu. Iako je vrlo cijenjen na tržištu, iskusni štoper, koji je za selekciju Austrije odigrao 89 utakmica, uvijek je pričao da želi da ostvari dječački san. Sličan stav je ponavljao i tokom aprilskog sastanka sa ljudima iz Crvene zvezde, poručivši im da je odbio ponudu Dinama iz Moskve, kao i poziv Trabzona koji mu je nudio 2,2 miliona evra po godini.

Međutim, na Marakani su bili oprezni. Svjesni da bi usmeni dogovor mogla da pokvari odlična ponuda iza najjačih evropskih liga. Leverkuzen je na kraju želio da zadrži Dragovića, ali mu je nudio samo jednogodišnji ugovor.

Na kraju će Dragović ispuniti dječački san, i biće jedna od najvećih zvijezda srpskog fudbala u narednom periodu. Očekuje se da bivši igrač Dinama iz Kijeva, Lestera i Bazela, bude ključna figura defanzivnog bedema u pokušaju novog ulaska u Ligu šampiona.