Veliko iznenađenje u TD Gardenu: Lejkersi bez Džejmsa i Dejvisa dobili Boston

02.02.2024. | 07:56

Rijetko kada u istoriji najveće utakmice u NBA, Lejkersima su davane tako male šanse u Bostonu. Bili su bez Lebrona i Entoni Dejvisa i iznenadili vječitog rivala. Klasik je završen baš neočekivano, najbolji domaćin i vodeći tim lige je izgubio od desetkovanog rivala rezultatom 105:114.

Ostin Rivs je iskočio u prvi plan, junak pobjede gostiju je ubacio 32 poena, sedam trojki, ovo je bez sumnje za tim sa Pacifika pobjeda sezone. Lejkersi su ubacili čak 19 trojki, i to od 36 pokušaja, D'Anđelo Rasel je uz 16 koševa, imao 14 asistencija i osam skokova, Džekson Hejs koji je ljetos iz Pelikansa stigao u Holivud je dominirao pod košem, 16 poena, 10 skokova. Seltiksi su napravili 15 grešaka, Tejtum je ubacio 23 poena, jedini tim uz Lejkerse koji je slavio ove sezone u TD Gardenu bili su Jokićevi Nagetsi.

Lejkerse nastavljaju istočnu turneju sutra u Medison Skver Gardenu protiv Niksa.

Džejlen Braun je proslavio odlazak na Ol-Star sa 40 poena za Nikse protiv Indijane, njegov tim je jurio i stigao 15 poena zaostatka. Dobar ponovo Donte Di Vićenci sa 20 koševa, odlučili su skokovi u napadu i 25 koševa koje je Njujork postigao iz “druge šanse”. Januar je ekipa Tima Tibodoa završila sa skorom 14-2, u sjajnoj su formi, noćas nije bilo Rendla i Anunobija, Pejsersi bez Maturina, Siakam najefikasniji sa 18 poena, Halibarton je ubacio 15.

Donovan Mičel je ubacio 25 poena, dodao sedam asistencija u pobjedi Kavsa u Tenesiju. Darijus Garland u drugom meču nakon povrede, devet koševa, ugradio je u trijumf i sedam asistencija, a pobjeda tima iz Ohaja je skupo plaćena, sjajni centar Džaret Alen se povredio. Gosti su stegli odbranu u nastavku, spustili Grizlije na samo 43 poena u drugom poluvremenu.

Partija karijere za Tajrisa Maksija, 51 poen, nadoknadio je odsustvo Embida, Siksersi su slavili u Juti. Haris je ubacio 28, pomenuti Maksi je pogodio par slobodnih bacanja u finišu i prelomio. Džez je jurio prednost gostiju tokom čitavog meča, ali su Markanen i Sekston pogodili trojke u finišu za preokret. Ali, Maksi i Pat Beverli su uzvratili, na kraju je pobjeda otišla iz slane države. Juta je skupo platila greške i činjenicu da je iz kontre, u tranziciji primila 27 poena. Odmaraće do nedjelje, kada u Solt Lejk Siti stižu Janis i Baksi.

Rezultati:
Njujork – Indijanna 109:105

Boston – LA Lejkersi 105:114

Memfis – Klivlend 101:108

Juta – Filadelfija 124:127

Oznake: Boston, Lejkersi