Veliki uspjeh teniserke iz Japana: Osaka osvojila Australijan open

20.02.2021. | 11:29

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je Australijan open pobjedom nad Amerikankom Dženifer Brejdi u dva seta u subotu.

Osaka je sa 6:4 i 6:3 savladala Amerikanku koja je na turnir došla kao 24. teniserka svijeta. Osaki je bilo potrebno samo sat vremena i 18 minuta da podigne svoj četvrti grend slem trofej.

Ovo joj je ujedno i drugi pehar u Australiji, a prvi je uzela 2019. godine. Pobjedom u Australiji, Naomi je postala prva teniserka od Monike Seleš koja je prije 31 godinu pobeđivala u svoja četiri prva grend slem finala.

Japanka je za sada na sedam titula, a trijumfom je ostvarila i napredak na WTA listi i od ponedjeljka će biti druga teniserka planete.

Prvi set je protekao u razmjeni brejkova, karakterističnim za WTA tur i ženski tenis. Brejdi je tada imala šanse, ali njeni ravni i snažni udarci nisu bili dovoljno moćni za Japanku.

Deveti gem je bio kritičan jer je tada Naomi spasla brejk priliku protivnice i onda je dočekala grešku rivalke.

U posljednjem gemu, Brejdi je promašila forhend, dopustila brejk i tako olakšala posao Osaki pred nastavak meča.

Zato je drugi set krenuo drugačije s uzdrmanom Amerikankom. Osaka je iskoristila momentum i ritam, te pad rivalke da brzo napravi dva brejka i povede 4:0.

Tek tada je Brejdi dala znake života i drugu brejk priliku je pretvorila u smanjenje zaostatka i 4:1.

Do kraja seta je potom dobijala svoje servise, ali nije mogla da ugrozi Osakin, pa ju je nekoliko udaraca iz prvog i pad sa početka drugog seta veoma skupo koštalo.