Veliki uspjeh: Banjalučanke se plasirale u istorijsko finale

Odbojkašice Banjaluka volej po prvi put u istoriji plasirale su se u finale plej-ofa za prvaka BiH. Banjalučanke će se za titulu boriti protiv posljednjih godina neprikosnovene ekipe Bimal Jedinstva.

Ekipa Banjaluke volej do velikog uspjeha je stigla nakon što je danas u majstorici savladala ekipu Gacka sa 3:1 u setvoma, te sa 2:1 u seriji prošla u finale.

Domaće su u razmaku od 19 sati u dva navrata savladale Gačanke, prvo su u subotu izjednačile u seriji (3:0), da bi danas u utakmici odluke ovjerile prolaz.

“Ove djevojke sa svojim stručnim štabom su na terenu izborile pravo da se bore za titulu prvaka BiH. Nije bila laka sezone i one to najbolje znaju, od finansijskih problema i zakašnjelih stipendija do problema sa povredama i virusom i svega ostalog. Ipak, izdržale su sve i zasluženo otišle u finale plej ofa, prvi put u istoriji kluba. Za 19 sati su odigrale sedam teških setova u dvije utakmice protiv sjajnog protivnika iz Gacka i izašle kao pobjednice”, poručili su iz banjalučkog kluba.

 

Ostavite komentar: