Veliki problemi za stručni štab Borca pred današnje gostovanje kod Veleža

05.03.2021. | 09:32

Bez pola tima i protiv tradicije igraćemo na terenu na kojem nikada nismo pobijedili, ali se nadam da možemo ostvariti dobar rezultat na stadionu “Rođeni”.

Naglasio je ovo šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović pred današnje gostovanje u Mostaru, gdje će se njegovi izabranici u 18 časova suprotstaviti Veležu.

– Povrijeđeni su Jovo Lukić, Marko Jovanović, Siniša Dujaković, te Đorđe Milojević, koji će morati na operaciju, tri žuta kartona ima Dino Ćorić, dok Marko Brtan i Dejan Meleg sa nama putuju u Mostar, ali su bili prehlađeni i gotovo sigurno neće biti u kombinaciji – naglasio je Maksimović.

Borac je u 25 susreta odigranih sa Veležom slavio samo dva puta uz pet remija i 18 poraza, računajući i mečeve u bivšoj Jugoslaviji, Ako se gleda samo Premijer liga, statistika je još poraznija, jer Banjalučani na stadionu “Rođeni” ne znaju za trijumf u 11 susreta u kojima su samo tri puta uspjeli da izbjegnu poraz.

– Tradicija mnogo toga govori, ali nekada zna da bude varljiva. Znamo svi da je Borac u prošlosti teško dolazio do povoljnog rezultata, čak nikada nije pobijedio u Mostaru, ali isto tako ne može ni Velež da se pohvali sjajnim bilansom u Banjaluci. Sigurno da nam to daje dodatni motiv da, uz sve probleme koje imamo, pokušamo da budemo maksimalno koncentrisani na zadatke i pokušamo da iznenadimo Velež – dodao je Maksimović.

Kapiten “crveno-plavih” Stojan Vranješ vjeruje da Borac i desetkovan može da stigne do trijumfa nad “rođenima” na njihovom stadionu.

– Posljednjih nekoliko godina utakmice Borca i Veleža postale su istinski derbiji. Nismo imali uspjeha u utakmicama u Mostaru, ali mislim da uz zajedništvo i čvrstu utakmicu možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Znamo da Velež igra dominantno kod kuće, da su veoma agresivni, ali mislim da smo u ovom momentu spremni da odgovorimo na sve izazove koji su ispred nas i da uz što manje grešaka pokušamo da se u Banjaluku vratimo sa bodovima. Posljednju utakmicu smo izgubili uz nekoliko individualnih grešaka i to je odlučilo taj derbi. Nadam se da ovaj put biti drugačije – naglasio je Vranješ, navodi “Glas Srpske“.

U ostalim susretima 21. kola sastaju se: subota: Tuzla siti – Željezničar (14 časova), Krupa – Široki Brijeg (14), Sarajevo – Zrinjski (19), nedjelja: Radnik – Mladost (18), ponedjeljak: Olimpik – Sloboda (14 časova).