Veliki preokret protiv Zvereva: Medvedev od ponora do finala AO!

26.01.2024. | 14:15

Danil Medvedev je nakon velikog preokreta protiv Nijemca, Aleksandra Zvereva stigao do finala grend slema u Australiji.

Medvedev je bio bolji rezultatom 3:2, po setovima (5:7, 3:6, 7:6, 7:6,6:3).

Rus je odigrao spektakularan meč i nakon što je gubio 0:2 u setovima nije se predavao i ostvario ogromnu pobjedu.

Prvi set jeo bilovao brejkovima i u njemu se bolje snašao Nijemac koji je nakon manje drame stigao do prvog seta. Drugi set je krenuo uzbudljiov i jedan i drugi su ljubomorno čuvali svoj servis do sredine drugog seta kada je Zverev ponovo uzeo brejk i  preuzeo primat.  Do drugog seta je Nijemac stigao osvajanjem još jednog brejka.

Treći set je prošao bez ijednog brejka, te je kao pobjednik sa većim živcima izašao Danil Medvedev koji je nakon taj-brejka stigao do osvajanja za njega prvog seta u ovom meču.

Četvrti set je kao i prethodni protekao bez brejka i ponovo su dvojica tenisera otišli u taj-brejk u kojem se ponovo bolje snašao i meč odveo u peti set nekim vrhunskim potezima.

Peti set je Medvedev riješio u svoju korist kada je uzeo brejk sredinom posljednjeg seta i brejkom potvrdio pobjedu brejkom na kraju meča.

U finalu će se Danil Medvedev sastati sa Janikom Sinerom koji je savladao Novaka Đokovića nešto ranije. Odlučujući meč za titulu je u nedjelju, a termin će se odrediti naknadno.