Veliki peh za srpsku atletičarku: Ivana se oglasila o prestupu koji je koštao medalje FOTO

25.07.2022. | 09:22

Srpska atletičarka Ivana Vuleta oglasila se na Instagramu nakon osvojenog sedmog mjesta u finalu Svjetskog prvenstva u Judžinu.

Vuleta je skokom 6,84 metara u četvrtoj i petoj seriji ostala bez medalje u Oregonu.
Finale je obilježio njen treći skok u kojem je ostvarila rezultat za srebro (7,02m), ali joj je poništen zbog prestupa.
Gledaoci su uvjereni da srpska atletičarka nije nagazila liniju, ali je ona na svom nalogu otklonila sve dileme: “Ukratko, ovo je prestup”.
Iako nije osvojila medalju, Vuleta je poslala šampionsku poruku koju bi pažljivo trebalo da pročitaju svi mladi sportisti.

“Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali…
Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napustaš zaletište, strijepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi.
Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspjeli jer nije, ali kao čovjeku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa djevojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne riječi i zagrljaji koje krišom dijielimo jer ne smješ da pokazeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smiješ da ispadneš slabić.
Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja, makar i malo, svojim primjerom i koliko mogu. Neki dožive da osjete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti – daju sve što imaju. Svoje vrijeme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sljedeći svoje snove.
Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi”, napisala je Španović Vuleta na Instagramu.