Veliki izazov za Sferopulosa: Zvezdu u novembru čeka gust raspored

02.11.2023. | 17:55

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su četiri od posljednjih pet utakmica u Evroligi, pa Janisa Sferopulosa čeka nezahvalan zadatak, da u gustom evroligaškom rasporedu probudi tim koji je prije starta sezone pretendovao na fajnal for.

Desilo se nešto što se Zvezdi često ponavlja, radikalna smjena trenera, ostaje da se vidi hoće li se dogoditi radikalni rezovi i u igračkom kadru.

Janis Sferopulos nije pravio rezove čim je došao, želio je da vidi na koga može da računa, izrotirao je igrače, pružio je šansu Jagu i Tobiju, a čini se da bi već poslije prve tri utakmice mogao da napravi i konstrukciju ekipe, piše Sportal.

Imaće nezahvalan zadatak i da pronađe pravu formulu na najosjetljivijoj poziciji pleja, Šabaz Nejpir je daleko od željene forme, nije se proslavio ni Miloš Teodosić, Zvezda ima problem da privede mečeve kraju, ima star i povredama podložan igrački kadar, pa će ovaj mjesec biti samo jedan u “moru” zahjevnih u ovoj sezoni.

Biće na ispitu svi protiv Bajerna, i navijači i klub, jer je realno da porazi od Partizana djeluju demorališuće na dio publike.

Raspored

2. novembar – Crvena zvezda – Bajern 5. novembar – Crvena zvezda – Budućnost 10. novembar – Barselona – Crvena zvezda 12. novembar – Zadar – Crvena zvezda 14. novembar – Crvena zvezda – Fenerbahče 16. novembar – Olimpijakos – Crvena zvezda 20. novembar – Crvena zvezda – Mornar Bar 24. novembar – Crvena zvezda –Olimpija Milano 25-27. novembar – Krka – Crvena zvezda