Veliki gest srpskog igrača: Mitrović poklonio dres za pomoć malom Gavrilu

04.04.2021. | 17:38

Stefan Mitrović, junak reprezentacije Srbije iz meča protiv Portugala ima jedan svoj predmet na aukciji za pomoć sedmomjesečnom Gavrilu Đurđeviću.

Njegov dres se prodaje za pomoć dječaku zbog kog se ujedinilo više sportista i javnih ličnosti i ponajviše ljudi u Srbiji.

Mitrovićev dres Srbije u bijeloj boji prodaje se putem grupe namijenjene za humanitarne licitacije, na društvenoj mreži Fejsbuk do 19 časova u nedjelju.

Uz poruku “od borca za borca”, od Stefana za Gavrila dres je počeo da se prodaje po cijeni od 973 dinara, po Đurđevićevom broju u fondaciji “Budi human” gdje je otvoren njegov nalog za pomoć putem broja 3030.

Licitaciju na Fejsbuku možete pronaći na ovom linku, a nju je putem svog Instagram naloga podijelio i sam fudbaler.

Đurđević je već dobio pomoć od 7,5 miliona dinara, za koliko je kompaniji Mocart prodata kapitenska traka reprezentacije Portugala, koju je na utakmici sa Srbijom nosio Kristijano Ronaldo.

Portugalac ju je bacio prije završetka meča u besu, pokupio ju je srpski vatrogasac koji ju je stavio na licitaciju putem sajta Limundo i tamo je prodata.

Inače, Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije, opake i progresivne bolesti zbog koje mu je potrebno liječenje u vrijednosti od 2,4 miliona evra.