Veliki duel u Beogradu: Borac u novim dresovima izlazi na megdan Crvenoj zvezdi

28.07.2020. | 13:59

Fudbalere banjalučkog Borca večeras od 19 časova očekuje prijateljska utakmica sa Crvenom zvezdom na stadionu “Rajko Mitić”.

Za obje ekipe biće to generalna proba za početak nove sezone.

Banjalučki “crveno plavi” posljednji put su gostovali na stadionu Rajko Mitić, 20. februara 2011. godine, a ta utakmica završena je rezultatom 2:1 za Crvenu zvezdu.

Fudbaleri Borca poveli su golom Darka Maletića, da bi “Zvezdin” preokret vrijedan pobjede režirali Borha i Evandro. Na toj utakmici, Robert Prosinečki debitovao je na trenerskoj funkciji u beogradskom klubu.

“Ostala mi je ta utakmica u lijepom sjećanju. Bila je odlična atmosfera, debi Roberta Prosinečkog i naša izuzetno dobra igra. Mi smo se tada pokazali u odličnom svjetlu. Pokazali smo da smo zrela ekipa, što je kasnije rezultiralo i osvajanjem titule u Premijer ligi BiH. Drago mi je što Borac ponovo igra protiv Crvene zvezde. Takve utakmice daju pravu sliku trenutnih mogućnosti, a za FK Borac to će da bude prilika da sagleda sa kakvim ambicijama može da dočeka evropske izazove. Poseban motiv nije potreban kada se igra protiv Crvene zvezde i vjerujem da će Borčevi igrači dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat, a jedino ostaje žal što će se igrati pred praznim tribinama”, izjavio je Darko Maletić za ATV.

Fudbalere Borca, kao trener vodio je Vlado Jagodić, dok je među igračima koji su tada nosili “crveno plavi” dres bio Siniša Dujaković, a ovaj tandem, i večeras će se naći u istim ulogama na stadionu Rajko Mitić.

Na utakmici protiv Crvene zvezde, fudbaleri Borca nastupiće, premijerno, u “trećoj” garnituri dresova u kojima će da zaigraju na evropskoj sceni.

Za “crveno plave”, nije bilo predaha na dan utakmice, pa su tako, jutros odradili lagani trening u Staroj Pazovi. “Borčeva” ekspedicija u Beograd kreće u 16.30 minuta, a nakon utakmice vraća se u trening centrar reprezentacije Srbije.

Povratak u Banjaluku planiran je sutra u poslijepodnevnim časovima.