Veliki dan za srpski rukomet: Srbija čeka Sloveniju i plasman na SP

16.04.2022. | 09:48

Rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova igra revanš meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo i u njega ulazi sa tri gola prednosti u odnosu na Sloveniju.

Odigrala je Srbija dobar meč u Sloveniji i da nije bilo pada u igri, posebno slabe realizacije u napadu, u posljednjih desetak minuta donijela bi kući i veću prednost jer je u jednom momentu imala i sedam golova prednosti.

Ovako, kako je i sam selektor Toni Đerona poslije tog prvog meča rekao – „super pobjeda, ali treba nam još 60 super minuta u Kragujevcu“.

Slovenci sigurno ne dolaze da se predaju i ostanu bez mjesta na šampionatu planete bez borbe. Tako i sami kažu:

“Dolazimo u Srbiju da pobijedimo. Moramo da vjerujemo da je moguće da slavimo sa četirt pogotka razlike. Naša odbrana iz prvog poluvremena meča u Celju nikako se ne smije da se ponovi. Moramo svih 60 minuta da igramo kao što smo to činili u posljednjih 15 prvog duela. Jedino tako se možemo plasirati na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Dean Bombač.

Selektor Slovenije Uroš Zorman kao jednu od prednosti svog tima u revanšu vidi upravo igru Srbije iz prvog meča:

“Borićemo se, naša prednost je u tome što su Srbi otkrili mnogo više karata nego mi u toj prvoj utakmici”.

Srpski rukometaši uzdaju se, naravno, i u pomoć publike u dvorani SBB Jezero.

“Sigurno je da će nam publika mnog značiti. Ja sam prije deset godina igrao u Radničkom i zaista je bilo odlično. Svaki put kada dođem ovdje uvijek se osjećam dobro i uvijek je atmosfera dobra. Nadam se da će sutra hala biti prepuna i da će nas nositi u jednoj od najvažnijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži i da nam kao dodatni igrač pomognu da pobijedimo”, rekao je kapiten Srbije Nemanja Ilić, navodi “N1”.

Zanimljiva je i kalkulacija u kojoj Sloveniji ne bi bila dovoljna pobjeda sa tri gola razlike kakvu je ostvarila Srbija – poraz sa tri gola sa manje od 34 primljena gola Srbiju ipak vodi na Svjetsko prvenstvo.