Veliki dan za FK Borac: U Banjaluci zvanično predstavljen Ženski fudbalski klub

08.09.2021. | 14:56

Fudbalski klub Borac postao prvi klub iz RS koji pod svojim okriljem ima i žensku sekciju.

“Drago mi je što smo dio ovog kluba, svi znaju koja je čast nosite dres Borca”, rekla je Vladana Barać, mlada fudbalera ŽFK Borac.

Ideja koja je pokrenuta samostalno prije više od dvije, a potom ugašena, od ove srijede je ponovno ozvaničena u okviru Borčeve porodice.

U Banjaluci je zvanično predstavljen Ženski fudbalski klub Borac.

Ovaj klub nastao je na temeljima ŽFK Banjaluka, ali je sada zvanično pod okriljem FK Borac, koji može da se pored svoje muške fudbalske ekipe i futsal ekipe, pohvali i ženskom sekcijom.

Zoran Dimitrić, koordinator mlađih kategorija i koordinator za rad ženske sekcije FK Borac istakao je da su Banjalučani postali prvi fudbalski klub koji pod svojim okriljem ima ženske selekcije i zahvalio se na podršci u ime djevojaka koje će nositi crveno- plavi dres.

“U ime djevojaka koje su proteklih decenija pokazale veliki entuzijazam zahvaljujem se ljudima iz Borca koji su prepoznali značaj ženskog fudbala i ulogu žene u sportu i svom snagom podržali iste. Danas je istorijski dan za ženski fudbal u Banjaluci i RS, jer je Borac prvi klub u Republici Srpskoj koji je uzeo pod svoje okrilje ženske selekcije”, istakao je Dimitrić.

Banjalučke fudbalerke tokom proteklih godina ostvarivale su dobre rezultate, a u godinama koje dolaze za očekivati još veće uspjehe i ambicije.

“Samim tim što su cure sada zvanično dio Borca to daje jednu sigurnost, naravno i veliku obavezu. Samo ime Borac je asocijacija na najviše rezultate i postavljenj najviših ciljeva. Klub će se prvo takmičiti u Prvoj ligi RS, ambicija je da se izbori najviši rang i to će se vjerovatno brzo ostvariti, svakako stabilizacijom i omasovljenjem u narednim godinama će se postavljati najviši ciljevi koje Borac i zaslužuje“, zaključio je Dimitrić.

Mlade fudbalere presrećne su što će nositi crveno-plavi dres i odlučne su da ostvare zacrtane ciljeve.

“Veoma nam je drago što smo postali dio ovog kolektiva, to je velika stvar za naš klub i za uopšte ženski fudbal. Što se tiče ambicija za narednu sezonu cilj nam je da se vratimo u društvo najboljih, u Premijer ligu BIH i nadam se da ćemo to ostvariti”, rekla je Tamara Jandrić.

Njena saigračica Vladana Barać ističe da joj je čast što će ubuduće nositi dres Borca.

“Drago mi je što smo dio Borca, svakome je čast da obuče taj dres. Naš cilj je da se vratimo tamo gdje zaslužujemo, a to je ženska Premijer liga. Mislim da ćemo uspjeti u tome i da ćemo imati dobre rezultate”, rekla je Baraćeva. Predsjednik FK Borac, Stojan Malbašić poručio je da će se klub truditi da djevojke imaju odlične uslove i da ostvare svoje ciljeve.

“Zadovoljstvo nam je što ćemo u sklopu našeg kluba imati još jednu sekciju, nadam se najdražu, žensku sekciju, uz postojeće futsal i fudbal. Nadam se da ćemo uspjeti da ima omogućimo odlične uslove za odličan rad i da će se njihove želje i planovi ostvariti, da budu visoko plasirani i igraju u najvišem rangu kao i muška seniorska ekipa. Pozivam sve djevojčice da se uključe, to je moguće već sutra, a sve informacije biće dostupne putem drutšvenih mreža”, rekao je Malbašić.

ŽFK Borac svoju premijernu utakmicu odigraće 19. septembra u Banjaluci protiv Modriče, u okviru Prve lige RS.