Velike vrućine u Tokiju: Španska teniserka doživjela toplotni udar, sa terena izvedena u kolicima

Upozoravali su teniseri organizatore da je vrućina na terenima Arijake kompleksa nesnosna, molili su ih da se njihovi mečevi nekako pomjere za večernje termine, za šta inače i postoje uslovi, ali su oni ostali nijemi. Zbog toga je Danil Medvedev nešto ranije danas “poludio” na sudiju na susretu protiv Fonjinija, a samo nekoliko minuta kasnije uslijedila je prava drama koju je preživjela španska teniserka.

Naime, Paula Badosa je sjajno startovala svoj meč protiv Markete Vondurosove, povela je rezultatom 3:1 u prvom setu, ali je onda počela da osjeća znake jake slabosti. Vrućina je uzela danak, pa je španska teniserka jedva stajala na terenu i djelovalo je kao da će se svakog trenutka srušiti.
Da sve bude još strašnije, po završetku seta bilo je potrebno nekoliko minuta doktorima na terenu da “dozovu” Badosu i bilo je jasno da je španska teniserka dobila toplotni udar. Odmah je predala meč svojoj rivalki, a teren je napustila u pokretnim kolicima gdje su je smjestili ljekari. Nije mogla čak ni da hoda.

Nadamo se da će sa Badosom sve biti kako treba, a ovo je još jedna opomena za organizatore i to samo na oko sat vremena prije nego što na teren treba da istrči najbolji srpski teniser, Novak Đoković, koji je već opominjao Japance kako je skandalozna činjenica da se mečevi igraju na temperaturi većoj od 30 stepeni uz toliku vlažnost vazduha.
Odustajanje Paule Badose znači da nju nećemo moći da gledamo ni u miks dublu kasnije danas u kojem je bilo planirano da nastupi sa Pablom Karenjom-Bustom protiv poljskog para koji čine Lukaš Kubot i Iga Švjontek.

Ostavite komentar: