Velika pobjeda Juventusa: Ronaldo nevidljiv 80 minuta, a zatim spektakl

02.05.2021. | 21:38

Juventus je u 34. kolu italijanske Serije A savladao na gostovanju Udinese sa 2:1, a junak je Kristijano Ronaldo koji je zabio dva gola u finišu meča.

Udinese dobro otvara meč i već nakon deset minuta igre dolazi do prednosti. Spavala je odbrana Juventusa, Nahuel Molina to koristi i zabija gol za prednost od 1:0.

Juventus je potom preuzeo terensku nadmoć, ali Udinese se dobro branio i većinu napada Stare dame su dobro zaustavili.

Weston McKennie je imao odličnu šansu da izjednači, nije uspio zabiti, a vrijedi još istaći pokušaj Pola Dybale kojeg je golman domaće ekipe sjajno odbranio.

Na odmor se odlazi vođstvom Udinesea, a Stara dama naravno u drugom dijelu pokušava svim silama da dođe barem do izjednačenja.

Međutim, jalovo je napadao tim iz Torina. Udinese se bez problema branio i iz kontri je stvorio nekoliko dobrih šansi pred golom Juventusa.

Ipak, u 83. minuti Juventus dolazi do izjednačenja. Nakon udarca Ronalda iz slobodnog udarca, Rodrigo de Pol igra rukom u živom zidu i sudija Daniele Chiffi pokazuje na bijelu tačku, prenosi SportSport.ba.

Odgovornost naravno preuzima Kristijano. Lagano je zabio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U 90. minuti ponovo na scenu stupa Ronaldo. Rabiot je ubacio, a Kristijano zabija za 1:2 i veliku pobjedu Stare dame i tri velika boda u borbi za Ligu prvaka.

Podsjetimo, nakon devet godina Juventus više nije prvak Italije, a novi šampion je ekipa Intera.