Veličković u suzama ispraćen u penziju: Partizan savladao Efes

16.09.2021. | 21:02

Novica Veličković je i zvanično ispraćen u košarkašku penziju.

Svečanost je upriličena u poluvremenu utakmice Partizan – Anadolu Efes u kojoj je Veličković posljednji put nosio crno-bijeli dres.

Dobio je prigodne poklone od oba kluba, a onda i mikrofon u ruke kako bi se obratio punoj Areni.

“Nažalost, danas nas je napustio Duda Ivković. Ovim putem bih htio da mu se zahvalim na svemu što je uradio za našu i svjetsku košarku i za mene lično, za svaki savjet koji mi je dao. Neka mu je večna slava”, rekao je Veličković sa suzama u očima i nastavio:

“Zahvalio bih se mojoj porodici, Duletu (Vujoševiću), Saši Daniloviću za sve što je uradio za mene. Tu su i svi ljudi koji su mi pomogli u karijeri, pogotovo moji saigrači bez kojih ne bih ni bio u ovoj poziciji. Hvala Partizanu na svemu što mi je u životu dao. Probao sam samo djelić toga da vratim. Isto tako i vama navijačima sam htio da vratim za svu energiju koju smo dijelili svih ovih godina. Isto tako, želim svu sreću Željku i ekipi, da ih zdravlje prati. Partizanova publika zna da cijeni borbenost i energiju i to je sve što imam da poručim ovim momcima ovdje. I jednu pjesmu sam ponavljao gdje god da igramo, jer igrati u Partizanu ne možeš da se opustiš. Volio bih da se svi zagrlite. Hajmo sad: ‘Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari…'”, zapjevao je Novica sa cijelom dvoranom.

“Biću i ja navijač, prelazim na tribinu. Deset nezaboravnih godina, hvala vam od srca”, završio je obraćanje Novica Veličković.

Inače, košarkaši Partizana savladali su aktuelnog šampiona Evrope ekipu Anadolu Efesa rezultatom 92:85.

Na svečanosti je bilo oko 15.000 gledalaca i veliki broj bivših košarkaša i trenera, ali i legendi Partizana iz drugih sportova.