Velež teškim porazom završio takmičenje na evropskoj sceni

12.08.2021. | 22:03

Velež je sjajno ljeto u Evropi okončano teškim porazom od Elfsborga (1:4) na Grbavici.

Rođeni su odigrali 1:1 u Švedskoj i činilo se da bi mogli da naprave još jednu senzaciju nakon AEK-a, ali su na punoj Grbavici igrači potpuno zakazali, pa su doživjeli neugodan poraz.

Na samom početku meča kardinalna greška večeras očajnog Isića, nakon koje Frick s lakoćom matira Bogdanovića i taj gol je najavio rapsodiju gostiju.

Mogao je Velež odmah do 1:1 nakon dvije minute, ali je odbranjen udarac Brandaa. Velež nastavlja s pritiskom, Anđušić je u 11. minuti iz okreta pucao direktno u golmana Šveđana.

I kada je djelovalo da je Velež bolji i opasniji, da bi mogao da se vrati, stigao je novi hladan tuš. U 16. minuti Okkels je šutirao, te je postigao gol za 2:0.

U 27. minuti Ćosić ubacuje, Zajmović puca, ali u zadnji čas je golman gostiju skinuo. Potom Ovčina šutira preko gola, Radović dobro puca s 25 metara, Ronning nekako brani, a na kraju i Zajmović glavom prebacuje loptu iznda gola.

Sve to dešavalo se krajem prvog dijela, no na odmor se odlazi s 0:2. Velež u nastavak kreće na sve ili ništa i brzo prima gol koji je sve riješio. Okkels ponovo, ponovo greška Isića, za 3:0.

Nesretni Isić u 52. minuti pravi penal. Bogdanović je odbranio udarac s bijele tačke, ali je Frick bio na mjestu i dotukao Rođene.

Nakon tog gola, sve je bilo jasno. Igrači Veleža jedino su htjeli da ublaže poraz, a gosti posao privodili kraju i uveliko razmišljali o duelima s Feyenoordom u play-offu.

Uspio je Velež da smanji na 4:1 desetak minuta prije kraja, kada je Georgijević primio loptu, okrenuo se i zakucao ju u mrežu Elfsborga. Do kraja je upravo strijelac Georgijević dobio crveni karton jer je jednog igrača Elfsborga udario glavom.

Šteta za Velež, koji je imao izuzetno ljeto na evropskoj sceni, ali i ovako navijači mostarskog kluba mogu da budu ponosni, piše “SportSport.ba”.