Velež nakon preokreta pobijedio AEK

22.07.2021. | 22:26

Velež je u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige na Grbavici savladao grčkog velikana AEK iz Atine rezultatom 2:1.

Tim Feđe Dudića odigrao je zaista spektakularan meč i na kraju je nošen velikom podrškom sa tribina stigao do velike pobjede, vjerovatno najveće od svih bh. klubova u samostalnoj državi.

Velež veoma ofanzivno i borbeno ulazi u ovaj meč. Imali su terensku nadmoć u uvodnim minutama, ali se AEK potom probudio.

Shakhov prvi prijeti golu Rođenih, Bogdanović to dobro brani, ali pet minuta kasnije golman Veleža nije mogao ništa napraviti i AEK je poveo.

Albanis je odlično uposlio iranskog napadača Karima Ansarifarda, a ovaj zabija pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Radost atinskog tima trajala je samo dvije minute. Omar Pršeš spektakularnim golom sa 20-ak metara donosi Veležu izjednačenje rezultata na 1:1 za erupciju oduševljenja na Grbavici.

Otvoreno se igralo sa obje strane u ovom meču, a Velež novu šansu stvara u 30. minuti. Pršeš ponovo snažno šutira, golman gostiju brani.

Pritiskao je Velež goste do kraja prvog poluvremena, ali nisu uspjeli Mostarci da ozbiljno zaprijete. Sa druge strane AEK je zabio gol koji je poništen zbog ofsajda i na odmor se otišlo rezultatom 1:1, piše SportSport.ba.

AEK dobro otvara drugo poluvrijeme i Tzavellas u 49. minuti nakon prekida pogađa prečku, a tri minute kasnije Grbavica je skočila na noge.

Dženan Zajmović je dobio loptu od Ćosića, a zatim prekrasnim udarcem matira Tsintotasa za vodstvo Rođenih od 2:1 i erupciju oduševljenja navijača mostarskog kluba.

AEK je naravno konstantno napadao, ali Velež nije dopuštao previše. Čekali su Rođeni šansu iz kontri, a u 77. minuti rezervista Georgijević je u odličnoj šansi da riješi pitanje pobjednika. Golman AEK-a mu je izvadio odličan pokušaj glavom.

Pokušavali su gosti na sve načine da dođu do izjednačenja. Međutim, nije bilo prave završnice i na kraju je Velež stigao do velike pobjede.