Velež diže tenzije pred meč sa Borcem: Mostarci tražili strane sudije, savez im neće udovoljiti

28.04.2021. | 15:20

Velež i Borac u petak će igrati derbi 28. kola m:tel Premijer lige BiH, a Mostarci su se potrudili da dodatno podignu tenzije pred ovaj duel. Naime, oni su zatražili da susret protiv Banjalučana sude arbitri iz inostranstva, ali taj zahtjev je odbio Fudbalski savez BiH (FS BiH).

Kako je objavilo sarajevsko “Oslobođenje” Velež je uputio dopis Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da “utakmicu protiv banjalučkog Borca sude inostrani arbitri kako bi se zaštitio integritet takmičenja”. “Rođeni” su u dopisu naveli da će oni snositi sve troškove angažmana službenih osoba i zamolili ljude u Savezu za brz odgovor.

U FS BiH je rečeno da neće udovoljiti zahtjevu Veleža. Iz krovne kuće fudbala su za “Nezavisne novine” potvrdili da će u derbiju 28. kola zakazanom u petak na stadionu “Rođeni” u Mostaru pravdu dijeliti domaći arbitri.

“Nema ništa od mogućnosti da se delegiraju strani arbitri. Pravilnik je jasan. Izuzeće je moguće tražiti na početku sezone”, rečeno je iz FS BiH.

Šest kola prije kraja sezone Borac je lider na tabeli sa 53 boda. Isti učinak uz nešto slabiju gol razliku ima i Sarajevo koje u subotu igra gradski derbi sa Željezničarom, dok je Velež treći sa 51 bodom.

Nema sumnje da nas čeka zanimljiv finiš sezone, kako na terenu, a očigledno i van njega.

Oznake: Borac, FS BiH, Sudija, Velež