Večeras sportski spektakl u Banjaluci: Borac se bori za prolaz protiv bečke Austrije

03.08.2023. | 13:37

Banjalučki Borac od 20.30 časova pred dupke punim Gradskim stadionom juriće gol zaostatka protiv bečke Austrije u revanšu drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige.

Iako austrijski tim važi za favorita za prolaz zbog neuporedivo većeg budžeta, često u fudbalu pobijede “autsajderi” na papiru.

Crveno-plavi su i u prvom meču na bečkoj “Đenerali Areni” pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa Austrijancima, koji su u međuvremenu ostali bez Harisa Tabakovića, strijelca jedinog gola iz Beča.

Trener Banjalučana Vinko Marinović smatra da Borac ima šansu u prekidima da ugrozi Bečlije, dok je njegov kolega iz Austrije Mihael Vimer u Banjaluci izjavio da pobjedom želi da potvrdi prolaz u dalje takmičenje bez obzira na “vruću” atmosferu koja ih očekuje na Gradskom stadionu.

Utakmicu će suditi Urs Šnider iz Švajcarske, kojeg u Borcu ne pamte po dobrom, a direktan prenos je na Areni sport.

Bolji iz večerašnjeg duela će igrati protiv pobjednika iz meča kazahstanskog Ordabasija i Legije iz Varšave, koji su remizirali u prvoj utakmici (2:2).

Iz banjalučkog kluba poručili su nam dobro jutro na Fejsbuku uz interesantan transparent na fotografiji: “Ostvari nam sne”!