Večeras počinje druga faza takmičenja u Ligi šampiona

14.09.2021. | 09:35

Mogu li “normalni” klubovi još jednom da se odupru naletu ovih koji su se digli zahvaljujući bjesomučnom pumpanju arapskih miliona saznaćemo tek u maju, ali od večeras počinje ona ozbiljnija borba u Ligi šampiona.

Prva runda takmičenja po grupama obično je rutina za najbolje timove Starog kontinenta, jer je stvarnost takva da je i dalje ipak velika razlika u odnosu na one kojima je sam plasman među 32 nešto što ih čini zadovoljnim. Među preostalih 16 postoji bar pet, šest koji se ne zadovoljavaju ni finalom, već samo trofejom. Ipak, izdvajaju se dva koja godinama unazad imaju najviše ambicije ali im je uvijek nešto nedostajalo ili im neka viša sila nije dala da se domognu toliko željenog “ušatog” pehara. Tokom ljetnog prelaznog roka PSŽ je odradio fantastičan posao, potpisao Lionela Mesija, Đanluiđija Donarumu i Serhija Ramosa, pošteno platio Ašrafa Hakimija i bar do narednog ljeta zadržao Kilijana Mbapea, što je sasvim dovoljan znak da je na papiru favorit u svim takmičenjima, piše “Glas Srpske“.

Sudbina je tako htjela da drugi “petroklub” Mančester siti završi u grupi A sa “svecima” pa se može reći da Lajpcig, a naročito Klub Briž nisu imali sreće. “Građani” su prošle sezone probili led i stigli do finala, ali se ispriječio Čelzi. Pep Gvardiola za razliku od minulih godina nije bio rastrošan ovog ljeta, ne zato što nije želio da ojača tim, već što su mu propali transferi Harija Kejna i Kristijana Ronalda.

Sa druge strane, oni stalni favoriti Real Madrid, Čelzi, Liverpul, Atletiko, Bajern… imaju svoju računicu. Prvog dana nastavka derbi će biti igran na “Nou Kampu” gdje će Barselona dočekati Bavarce. Katalonci moraju što prije da se naviknu na život bez Mesija, a već večeras će biti na velikom testu. Branilac titule Čelzi na startu takmičenja igra protiv Zenita.

Parovi, utorak, grupa E: Barselona – Bajern (21.00), Dinamo Kijev – Benfika (21). Grupa F: Jang Bojs – Mančester junajted (18.45), Viljareal – Atalanta (21). Grupa G: Sevilja – Salcburg (18.45), Lil – Volfzburg (21.00). Grupa H: Čelzi – Zenit (21), Malme – Juventus (21). Srijeda: Grupa A: Briž – PSŽ (21), Mančester s. – Lajpcig (21). Grupa B: Atletiko M. – Porto (21), Liverpul – Milan (21). Grupa C: Bešiktaš – Borusija D. (18.45), Sporting – Ajaks (21). Grupa D: Šerif – Šahtjor (18.45), Inter – Real M (21).

 

 

Oznake: Liga šampiona