Večeras izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine

Dvadeseti jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH biće održan večeras pod sloganom “Sport je borba, sport je zdravlje, sport je život i upornost”.

I ovaj put nagrade u najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH biće dodijeljene u 12 kategorija.

U najužoj konkurenciji ostali su rukometaš Benjamin Burić, fudbaler Miralem Pjanić i košarkaš Jusuf Nurkić. Među tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH ušle su košarkašica Marica Gajić, biciklistkinja Lejla Tanović i odbojkašica Ajla Paradžik.

Odlukom stručnog žirija, kojim ove godine predsjedava proslavljena košarkašica Slađana Golić, za nagradu najbolja ekipa konkurišu Ženski odbojkaški klub “Bimal Jedinstvo”, ženska košarkaška reprezentacija BiH, Košarkaški klub “Igokea” i muška košarkaška reprezentacija BiH.

U najužem izboru za trenera godine našli su se Amar Njemčević, Vedran Bosnić, Goran Lojo i Dragan Bajić.

Biće uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta.

Proglašen će biti i najbolji sportista u sportu za invalide, kao i najbolja ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci “Nezavisnih novina” glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su plivača Ismaila Zulfića.

“Manifestacija će biti bez prisustva gledalaca, ali jednako glamurozna kao i svih ranijih godina”, poručio je urednik sportske redakcije “Nezavisnih novina” Goran Karać.

Zbog pandemije virusa korona svečana ceremonija proglašenja najboljih biće emitovana iz studija A BHRT u Sarajevu, a gledaoci će događaj moći pratiti na programu BHT 1, portalima nezavisne.com, bhrt.ba i Fejsbuk stranici “Nezavisnih novina” sa početkom u 20.00 časova.

Partner Izbora najboljeg sportiste BiH, koji organizuju “Nezavisne novine” i BHRT, je Olimpijski komitet BiH.

Snažnu podršku pruža i Savjet ministara, odnosno Ministarstvo civilnih poslova, napomenuto je u saopštenju.

 

 

Ostavite komentar: