Večeras igra Srbija! “Orlovi” ruše Bugare na letu ka Evropskom prvenstvu

20.06.2023. | 07:27

Pobjedom nad Bugarskom praktično ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, poručuju selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić.

“Orlovi” će večeras od 20.45 gostovati Bugarskoj u Razgradu u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Piksijevi izabranici odigrali su do sada dva meča i sa šest osvojenih bodova prvi su u grupi G. S druge strane, Bugari, koje predvodi sa klupe srpski stručnjak Mladen Krstajić, igrali su tri utakmice i osvojili samo jedan bod.

Fale špicevi

Tim je desetkovan izostankom napadača Luke Jovića, Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Međutim, kapiten Tadić ne brine da će oni koji istrče na teren biti bolji od rivala i pobijediti.

“Sam kraj je sezone, igramo fudbal iz ljubavi i zadovoljstva, svjesni smo značaja za našu zemlju, imamo maksimalan fokus, dobro smo radili, pripremali se fizički i psihički, svi su obazrivi. Želimo da priredimo dobru utakmicu i, naravno, da pobijedimo. Svaki susret sa komšijama je neka vrsta derbija, dodatni stimulans. Ali najveći je nositi ovaj sveti dres Srbije i nastupati za našu zemlju. Nebitno ko je na drugoj strani. Kada obučeš dres, čuješ himnu, to je najveći stimulans, ko god da je protivnik”, zaključio je Tadić.

Oznake: Bugarska, Orlovi, Srbija