Već propustio 100 mečeva: Dembele se opet povrijedio – 13. put otkako je u Barseloni

04.11.2021. | 16:46

Barselona je u ljeto 2017. godine ostala bez Nejmara, “ukrao” ga je PSŽ za 222 miliona evra, a na dobijeni novac su još dodali i uložili u transfere Kutinja i Usmana Dembela.

Trenutno je teško odgovoriti koji od njih dvojice je veći promašaj. Kutinjo je plaćen 140 miliona evra i nije ni blizu nivoa na kome je bio u Liverpulu, zbog čega je išao i na pozajmicu u Bajern, dok je Dembele koštao 135 miliona, ali je većinu vremena proveo kod ljekara – što je i sada slučaj.

Barselona je saopštila da je povrijedio tetivu butnog mišića lijeve noge, pa će tako još nekoliko nedjelja provesti van terena i neće moći da pomogne klubu kome “gori” pod nogama.

Dembele je pet mjeseci bio povrijeđen zbog slične povrede, ove sezone je nastupio tek na jednom meču Lige šampiona i odigrao svega 25 minuta, a pomalo je bizarno što Ćavi, koji je pred promocijom na “Nou Kampu”, želi da se sa njim produži ugovor je aktuelni ističe na ljeto.

Od dolaska u Barselonu bio je povrijeđen, vjerovali ili ne, čak 13 puta, odnosno propustio je 98 utakmica za svega četiri i po sezone, što je zaista previše za profesionalnog fudbalera.

Za to vrijeme postigao je 30 golova i imao 21 asistenciju za Barselonu.

Oznake: Barselona, Povreda