Vavrinka “zacrtao” još jednu titulu prije penzije: Imam povjerenja u ovo što radim

16.08.2023. | 14:03

U 39. godini, Sten Vavrinka će narednog ponedjeljka vjerovatno imati najbolji renking u posljednje dvije sezone, otkako je četvrti put operisan.

Legendarni Švajcarac vratiće se u prvih 50, ali ne želi tu da stane.

“Korak po korak, napredujem, imam povjerenja u ovo što radim. Naravno da bih volio da budem još bolje rangiran, naravno da bih volio da osvajam turnire, ali kada se u mojim godinama vratite na teren sve je komplikovano”, kaže Vavrinka.

Poručuje da je i dalje maksimalno posvećen tenisu.

“Uvijek je cilj isti, ako želim da napredujem, moram da radim veoma naporno. Ponekad imam dugoročne ciljeve, ali najvažnije je šta ćeš sutra uraditi. Disciplina uvijek mora da postoji”, naglašava Vavrinka.

Nedavno je u Umagu igrao prvo finale još od 2019. Posljednju titulu je osvojio 2017. u Ženevi. Poslije poraza od Australijanca Popirina rasplakao se.

“Mnogo volim tenis, zato sam bio mnogo nervozan u finalu i zaplakao na kraju. Imao sam šanse, bio sam veoma blizu. Još me proganja onaj bekhend na brejk lopti u prvom setu. Jedan od mojih ciljeva je da osvojim još jednu titulu prije odlaska u penziju. Zato mi je finale u Umagu bilo tako važno. Međutim, ne gubim nadu, idem u dobrom pravcu, sve bolje igram”, zaključio je Vavrinka, piše sportklub.rs.