Vaterpolisti Srbije dobili rivale na Svjetskom prvenstvu

12.04.2022. | 22:55

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u grupi D sa selekcijama SAD, Australije i Kazahstana, odlučeno je žrijebom u Budimpešti.

Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj održaće se od 18. juna do 2. jula. Vaterpolisti Srbije će svoje mečeve u grupnoj fazi igrati u Segedinu.

Srbija će 21. juna igrati protiv SAD, dva dana kasnije protiv Australije, a 25. juna protiv Kazahstana.

U Grupi A će igrati Mađarska, Brazil, Crna Gora i Gruzija, u grupi B će snage odmjeriti Japan, Grčka, Njemačka i Hrvatska, dok su u grupu C smještene selekcije Italije, Kanade, Južne Afrike i Španije.

Pored Segedina, zaključno sa četvrtfinalim mečevima takmičenje će se održati u Šopronu, Debrecenu i Budimpešti, dok će se završne utakmice igrati u glavnom gradu Mađarske, piše Nova.rs.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Gvandžuu pobijedila je Italija ispred Španije, dok je Srbija u podmlađenom sastavu bila peta.

Selektor Dejan Savić imao je komentar na izazove koje očekuju “delfine”.

“Neko će da kaže da imamo lako grupu, a ja kažem da je jako teška. Ponavljam, jako teška. Prvo, sa Amerikancima i Australijancima nikada nije lako. Na startu takmičenja su najopasniji, a nama su rivali u prva dva kola. U grupi su nam rivali sa tri stila igre, nema Evropljana. Nezgodno u svakom slučaju. Ne treba da pričam kakvi su to rivali. Ali, da se mi spremimo kako treba, da damo maksimum pa da vidimo dokle ćemo da stignemo”, zaključio je Savić.

Sastav grupa na SP:

Grupa A (Budimpešta): Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija

Grupa B (Debrecen): Japan, Grčka, Njemačka, Hrvatska

Grupa C (Šopron): Italija, Kanada, Južna Afrika, Španija

Grupa D (Segedin): Kazahstan, SAD, Australija, SRBIJA