VAR uskratio veliko slavlje Hrvatskoj, Rusija na korak do Mundijala

11.10.2021. | 22:47

Reprezentacija Hrvatske odigrala je večeras važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke, a susret u Osijeku završen je rezultatom 2:2.

Dva puta su neumoljivi Slovaci vodili u Osijeku, ali Hrvatska se dva puta vraća, na kraju dolazi i do trećeg gola, no VAR je zbog ofsajda poništio gol rezerviste Vlašića.

Schranz je u 20. minuti šokirao Gradski vrt, ali je Kramarić samo pet minuta kasnije pogodio za izjednačenje. Novi šok za domaće pred polazak na odmor, pošto je Haraslin matirao Livakovića.

Dalić pravi tri promjene u narednih 25 minuta, a u 71. minuti Luka Modrić donosi Hrvatskoj 2:2, da bi rezervista Nikola Vlašić u 83. minuti pogodio mrežu Slovaka za veliko slavlje u Hrvatskoj, no onda se “umiješao” VAR i rastužio domaćina, pa je ostalo 2:2.

Drugi meč u ovoj grupi odigrali su Slovenija i Rusija, koja je iako oslabljena slavila s 2:1 na teškom gostovanju. Strijelci za goste bili su Diveyev u 28. i Dzhikiya u 32. minuti, dok je Iličić dao jedini gol za Slovence.

Hrvatska je prva u grupi sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, a Slovačka treća sa 10, koliko ima i četvrtoplasirana Slovenija. Po pet bodova imaju Malta iKipar.

Odigrani su i mečevi u okviru grupe E u kojoj je Belgija lider sa 16 bodova. Češka je u gostima kod Bjelorusije slavila s 2:0 i na drugom je mjestu sa 11 bodova, koliko ima i Vels, koji je došao do važne pobjede u gostima kod Estonije (1:0).