Uzbudljiva NBA noć: Nagetsi uprkos izostanku Jokića slavili protiv Voriorsa VIDEO

03.04.2023. | 08:19

Golden Stejt Voriorsi propustili su glavnu priliku da učvrste petog nosioca u Zapadnoj konferenciji u nedjelju.

Dok su se Dabsi suočili s prvim nosiocima Denver Nagetsima na gostovanju, zvjezdani centar Nikola Jokić nije bio u rosteru za utakmicu. Uprkos njegovom izostanku, Nagetsi su uspjeli slaviti rezultatom 112:110.

Voriorsi su počeli žestoko, skočivši do vođstva od 36:26 do kraja prve četvrtine, ali kao što je bila priča u mnogim gostovanjima Golden Stejta ove sezone, nisu uspjeli održati ranu prednost.

Strijelci Nagetsa Majkl Porter Junior i Džamal Marej cijelu su noć zadavali probleme odbrani “Ratnika”. Porter je zabio 14 poena u drugoj i trećoj četvrtini, brzo izbrisavši prednost Golden Stejta. Porter je utakmicu završio s 29 poena i 11 skokova, a Marej je ubacio 26 poena.

Obje su ekipe držale korak jedna s drugom u trećoj četvrtini, prije nego što je Denver preuzeo kontrolu tokom napadačke suše Voriorsa. Nagetsi su vodili s devet poena prednosti s manje od dvije minute do kraja, činilo se da su spremni za krstarenje do pobjede.

Golden Stejt je u posljednjoj minuti pokušao smanjiti vođstvo, iznudivši nekoliko izgubljenih lopti, uključujući par prekršaja u zadnjim minutama. Klej Tompson pogodio je nevjerovatno tešku fejd-avej tricu u posljednjoj minuti za dolazak na -2 i imao otvoren pogled ka pobjedi u posljednjim sekundama. Međutim, šut se odbio od obruč.

Dok su Splaš braća kombinovano postigli 46 koševa te večeri, bili su neuobičajno neučinkoviti iz igre (16/56) i napravili su samo sedam od svojih 30 pokušaja za tricu. Zapravo, Golden Stejt je imao samo 9/42 od tri večeri.


Donte DiVinćenco bio je sjajan u posljednjim minutama i završio s 18 poena i 13 skokova. Džordan Pul dodao je 17 poena na klupi.

Voriorsi i Klipersi sada imaju isti rekord (41-38), izjednačeni za petog nosioca u konferenciji. Samo su pola utakmice ispred Pelikansa i Lejkersa. “Ratnici” će se vratiti kući u utorak i ugostiti Oklahoma Siti Tander.

Oznake: Jokić, Nagetsi