Uvijek za braću iz Srpske! Šapić najavio trku Beograd – Banjaluka

20.12.2022. | 14:16

Izuzetno sam srećan što sam domaćin najave biciklističke trke Beograd – Banjaluka, koja spaja Srbiju i Republiku Srpsku i naš narod sa obje strane Drine, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Trka Beograd – Banjaluka po 17. put održaće se od 19. do 23. aprila naredne godine, uz učešće 25 ekipa.”Trka nam je važna jer sem sportskog ima politički,  turistički i sociološki aspekt. Bez obzira što živimo u dve države srpski narod se podržava i u svetlu toga podigli smo budžet dvostruko, a pomagaćemo i u budućnosti”, rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Simbolika trke gdje biciklisti prelaze granicu bez zaustavljanja je način na koji se osjećamo i kako se podržavamo, dodao je Šapić.

“Sljedeća trka je ujedno i  kvalifikaciona za Olimpijske igre, što je velika stvar, a mi ćemo uvijek biti tu za našu braću iz Republike Srpske.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja zahvalio se na podršci i istakao da ona spaja u svakom pogledu.

“Taj prelazak granice bez zaustavljanja je veoma emotivan trenutak za nas. Idemo naprijed, trka počinje 19. aprila u Beogradu, preko Obrenovca do Bijeljine, pa Vlasenica, Doboj i Prijedor, ukupno prolazi kroz 18 gradova”, rekao je Kuvalja.

Trka se održava i uz podršku Vlade Srbije, a na konferenciji za medije govorio je državni sekretar ministarstva sporta Marko Kešelj.

Iz Vlade RS obratio se pomoćnik ministra sporta Mario Đuran, dok se u ime gradova kroz koje prolazi trka obratio zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević.