Utakmice pred praznim tribinama, otkazana svečana akademija RK Borac

11.03.2020. | 12:24

Najuže rukovodstvo Republike Srpske je na jučerašnjem sastanku, zbog opasnosti od širenja koronavirusa od kojeg su zaražene četiri osobe u Republici Srpskoj, donijelo odluku o zatvaranju svih osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova do 30. marta. Odlučeno je i da se zabrane sva javna okupljanja, te da se sva sportska dešavanja na teritoriji Republike Srpske igraju pred praznim tribinama.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa u BiH, reagovao je i krovni Fudbalski savez, koji je donio odluku da se utakmice 23. i 24. kola Premijer lige BiH, zakazane za predstojeća dva vikenda, igraju bez gledalaca.

Takođe, shodno odluci Vlade Republike Srpske, sve utakmice Druge lige Republike Srpske za košarkaše će se, kako je naveo Područni košarkaški odbor Banjaluka, do kraja sezone (kraj marta) igrati bez gledalaca, odgođene su utakmice za igrače ispod 15 godina, dok su treninzi otkazani.

Na kraju, jutros se oglasio i Rukometni klub Borac, koji je saopštio da je, poslije jučerašnje odluke Vlade Republike Srpske, odgodio svečanu akademiju povodom proslave 70 godina kluba, koja je bila zakazana za 28. mart u dvorani ”Borik”.

 

Izvor:(borac-sport.com)